3_motive_sa_faci_sport3_motive_sa_faci_sport

Nu esti adepta a sportului si nu prea ai timp de asta. Insa cu fiecare moment in care ignori faptul ca ar trebui sa faci miscare iti reduci din sansele la o viata sanatoasa. Sa ne imaginam ca semanam cu un obiect stabil fix, de orice fel. Daca nu se foloseste este clar ca va ramane ca intepenit, cu usile ce nu se mai deschid.

Nu ai nevoie de prea multa convingere sa intelegi ca sportul este necesar. Iata doar un top 3 care sa iti aminteasca ca gimnastica de dimineata este benefica si putina miscare nu strica:

  1. Ai nevoie de putere. Miscarea fizica antreneaza la propriu muschii astfel ca vei dori si tu sa ai parte de forta fizica. Asa ca un mic antrenament insa pe termen lung este si cel care sa iti aduca asta. Specialistii spun ca numai 20 de minute de sport in fiecare zi este deja suficient pentru ca muschii sa cunoasca o schimbare in bine.
  2. Starea de spirit. Cu totii avem o zi mai proasta, o zi in care nimic nu iese asa cum trebuie. Asa ca din nou, sportul este cel care te revigoreaza la propriu si la figurat, cel care iti ofera o stare psihica mai buna. Concret tine de faptul ca in timpul miscarii fizice in corp se elibereaza endorfine, cele care sunt responsabile pentru starea de fericire. In orice caz, scapi de stres deci beneficiile sunt vizibile si din acest punct de vedere.
  3. Boli cardiace, cardiovasculare, diabet si multe altele sunt boli care se adauga la lista suferintelor daca nu practici sport. In mod concret iti poti prelungi viata, traind sanatos cand optezi sa tii cont de un antrenament cat de scurt insa practicat in fiecare zi.

Tine mereu la vedere echipamentul de sport pentru a-ti aminti ca trebuie sa faci miscare. Si cand timpul nu permite ai oricand un moment pentru tine cand muzica te invigoreaza, cand vei putea imbina utilul cu placutul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *