Sa fii parinte este poate cea mai grea meserie din lume. Fara sa gandeasca egoist, adultii se confrunta cu tot felul de situatii si momente in care ar admite ca parca ar dori sa scape de povara unor plansete. Pare insa mai usor sa stie ca sunt si locuri acolo unde chiar nu sunt bineveniti cand au ca si insotitor un copil.

Daca in prima faza suna mai mult a discriminare, la a doua gandire parca nu mai este totul atat de pesimist. Asadar, pe acest principiu a mers si Liam Flynn, cel care detine un restaurant in Queensland. Este de asemenea si bucatarul localului numit dupa el insusi, Flynn’s, localizat in Yungaburra. Marea diferenta intre el si alti detinatori de restaurante tine de decizia de a nu avea copii in local.

Ideea a fost de fapt una practica. Se pare ca in urma unui episod ce s-a transformat intr-o lectie de viata pana la urma, acesta a schimbat regulile. Spune el, nu a dorit sa fie rautacios, ci mai degraba sa protejeze intimitatea clientilor. In momentul in care mergem in oras, la un restaurant, ne dorim sa fim relaxati si serviti, nu sa fim deranjati de zgomote si tipete, de tot felul de scenete. Chiar daca la mijloc ar fi copii si unii sunt dispusi sa faca si compromisuri, politica unora este departe de acest scenariu.

De asemenea, odata cu impunerea acestei noi reguli, proprietarul a decis sa cumpere un alt mobilier pentru restaurant. El a optat de data aceasta pentru piese de mobilier de lux, foarte interesante, considerand ca o a doua schimbare a restaurantului ar fi foarte bine venita.

Spus pe scurt, bucatarul si totodata proprietarul cu pricina a decis ca este timpul sa educe publicul. Acesta a interzis accesul celor care vin cu copii, rezervandu-si exclusiv dreptul de a selecta clientii care ii trec pragul. Singura conditie de a accepta in continuare prezenta celor mici este legata de respectul, bunul simt si bunele maniere de a-l scoate din local in cazul in care plansetele intervin.

Surprinzator sau nu, se pare ca decizia luata i-a adus si mai mare succes. Desi totul fusese riscant si asta pentru ca zona cu pricina are doar 1000 de locuitori, restaurantul s-a bucurat de succes. Se pare ca multi parinti au simtit la fel la un moment dat, sa nu isi ia copiii la fiecare iesire in oras. Greu insa de admis asta, au gasit in cele din urma „scuza” perfecta.

De admin