Cu totii am fost invitati la un moment dat la o cina, cu oameni sofisticati. Ne-am simtit stangaci ori de cate ori am facut cate un pas la cina respectiva, de teama sa nu facem ceva gresit. Ei bine, nu doar pentru ca putem fi invitati la o cina formala la un restaurant sau acasa ci trebuie sa stim cu sa ne comportam oriunde. Gesturile de la masa pot trada necunoasterea bunelor maniere. De aceea, va oferim cateva sfaturi legate de codul bunelor maniere din timpul mesei.

Exista mai multe tipuri de tacumuri care sunt asezate in stanga sau in dreapta. Trebuie sa stim ca in momentul; in car eincep sa mancam trebuie sa incep cu tacamurile care sunt cele mai indepartate de farfurie.Apoi, trebuie sa stim ca atuci cand mestecam trebuie sa lasam tacamurile jos, insa niciodata srijinite de farfurie.

Lingurile pentru supa sau ciorba pot fi rotunde si cu forma de ou. In pimul rand, trebuie sa stii ca trebuie sa lasi castronul sau farfuria pe masa in timp ce mananci ciorba. De asemenea, ciorba se soarbe de pe marginea lingurii si niciodata nu se baga toata lingura in gura.

Servetelul de masa care va fi prezent acolo trebuie sa fie asezat pe genunchi. El se despatureste si se asaza pe genunchi. Cand ai nevoie de servetel nu trebuie sa te stergi ci trebuie sa tamponezi zona. Daca trebuie sa pleci de la masa si urmeaza sa te intorci, aseaza servetelul pe scaun. Astfel, chelnerul va sti ca te vei intoarce la masa. Dupa ce termini de mancat, nu lasa niciodata servetelul pe farfurie ci lasa-l pe masa, in stanga farfuriei.

Paharele de la masa sunt de regula 2 sau 4. In cazul in care sunt 4, trebuie sa stii ca cel din stanga si care este mai mare este destinat vinului rosu. Langa el se alfa paharul pentru vinul alb si este mai mic decat celalalt.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *