Potrivit oamenilor de stiinta, se pare ca fericirea este parte din gena ta, cercetatorii demonstrand ca oamenii care au aceasta gena sunt mai predispusi sa formeze o natiune fericita. ADN-ul in cauza, gena FAAH, face ca o proteina sa afecteze sentimentele placerii si a durerii. Oamenii care au o anumita versiune a acestei gene au tendinta de a fi mai vesele. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au descoperit ca bogatia si sanatatea au un efect redus in ceea ce priveste fericirea.

Astfel, oamenii de stiinta sustin ca aceasta descoperire ar putea explica de ce unele din cele mai sarace state din lume sunt si cele mai fericite.

O echipa de cercetatori din Bulgaria si din Hong Kong au analizat daca exista o legatura intre nivelul genei FAAH dintr-o populatie si numarul de oameni care au spus ca erau „foarte fericiti”, in cadrul unui studiu global in ceea ce priveste satisfactia in viata. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca Suedia- una din cele mai fericite tari din Europa dar si din lume a avut, de asemenea, o cantitate foarte ridicata a genei FAAH. Aproape 26.3 % din suedezi au mai multa gena a fericirii, comparativ cu 23% in cazul britanicilor, 21% in ceea ce priveste francezii si 20% germanii.

Gena Fericirii

Gena Fericirii este chiar mai rara cu cat de apropiem de zona de sud a Europei, unde oamenii de stiinta au descoperit ca numai 18% din populatia Greciei are aceasta gena, si 12% in cazul italienilor. Mai departe, in Ghana, Nigeria, Mexic si in Columbia, fericirea se afla in topuri, inregistrandu-se cele mai mari rate ale acestei gene.

Prin constrast, populatia din Irak, Iordania, Hong Kong si China sunt caracterizate de cele mai putin fericite tari din lume, intregistrandu-se valori foarte mici ale genei FAAH- cu toate ca locuitorii au declarat ca se simt foarte fericiti. Insa, gena si un punct de vedere optimist nu merg mana in mana tot timpul: de exemplu, rusii si estonienii au dat dovada de un grad mai mic de fericire, in ciuda faptului ca oamenii de stiinta au descoperit ADN-ul „corect”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *