Ai grija pe ce dormi- cat de mult influenteaza salteaua somnul dulce

Ai grija pe ce dormi- cat de mult influenteaza salteaua somnul dulce

De fiecare data cand te trezesti mai putin odihnit te gandesti ca nu ai avut suficiente ore de somn. Insa nu este exclus ca salteaua pe care dormi sa fie de vina si ea. Oricat de mult ai dori sa crezi ca si cea veche este inca buna ai nevoie de o reinvestitie in saltea. Iata doar cateva moduri in care te poate face sa te simti mai putin bine:

  • Alergiile. Acarienii sunt parte din viata unei saltele fara doar si poate. Si daca in cazul unora nu se manifesta pentru altii inseamna dezvoltarea unor alergii ce dau  batai de cap. Se spune ca ar trebui sa speli cu apa fierbinte toata lenjeria insa pentru a scapa si de vietatile microscopice din saltea ar fi bine sa o aspiri cel putin.
  • Sa testezi salteaua nu este doar o chestiune ce o vezi in filme. Pentru ca degeaba se spune a fi super confortabila daca tu cataresti prea mult sau prea putin. Cu alte cuvinte presiunea ce se exercita asupra unei saltele tine de greutatea corporala si implicit asta tine de gradul de confort cand vei folosi salteaua. Sa o incerci la propriu nu este un mit.
  • O saltea noua iti poate reduce starea de stres. Asta spun cercetatorii si un studiu realizat in 2009. Salteaua noua este desigur un plus pentru odihna, de fapt tot ce e nou este incantator. Si schimbarile de acest gen te vor relaxa mai mult si vei avea un somn mai bun.
  • Stiai ca in pat nu ar trebui sa muncesti? Sa faci din pat un loc de birou practic pentru ca e ca si cum iti vei seta creierul sa asocieze acest loc si obicei cu munca si implicit somnul iti va fi afectat. Separa totul si fa din somn o prioritate.

Nici somnul de frumusete nu este un mit astfel ca odihna este mama sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.