Temperaturile ridicate cu valori de 47,7 grade Celsius inregistrate in orasul Allahabad, au determinat cele mai multe decese inregistrate din cauza insolatiei si a deshidratarii in zonele rurale din sus.

Mai mult de 500 de persoane au murit in India din cauza unui val de calddura care determina cresterea temperaturilor pana la aproape 50 grade Celsius. In Allahabad, un oras din nord, temperaturile au crescut pana la 47,7 gradee Celsius, in ziua de duminca, 24 mai. De asemenea, presa locala declara ca  in Delhi s-au inregistrat 43,5 grade Celsius. Cele mai multe decese cauzate de insolatia puternica dar si din cauza dezhidratarii intense, s-au inregistrat in zonele rurale din sud, unde drumurile si pietele erau pustii in multe din aceste zone. Autoritatile locale au anuntat ca vor plati o compensatie de 1000 de lire sterline rudelor celor care au murit in urma caniculei.

Prognoza pentru restul lunii nu este una buna- anuntandu-se un val de caldura sever. Devendra Sharma, un reprezentant al biroului meteorologic indian a declarat ca „este foarte cald, iar acest lucru var ramane asa pentru o perioada. Oamenii ar trebui sa nu iasa din case si sa consume multe lichide”. Oficialii indieni i-au cerut populatiei sa nu iasa din case ori din birouri in intervalul orar 11.00 – 16.00.

Temperaturile inregistrate au atins valori cuprinse intre 40 si 44 grade Celsius, cu 5-6 grade mai mult decat temperaturile normale pentru aceasta perioada, iar cele din nordul Indiei au fost cuprinse, in weekend, intre 42 si 48 de grade Celsius. Oficialii indieni i-au cerut populatiei sa nu iasa din case ori din birouri in intervalul orar 11.00 – 16.00.

Un oficial insarcinat cu gestionarea situatiilor de urgenta, Bhambal Ram Meena, a anuntat ca in statul vecin Telangana, canicula a provocat moartea a 130 de persoane in ultimele zece zile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *