Decesul cuiva drag vine de multe ori ca un soc pentru rudele acestuia, care, luate prin surprindere, decid sa apeleze la o firma de pompe funebre pentru organizarea inmormantarii in loc sa se ocupe ei insisi de toate demersurile necesare. Serviciile unei astfel de firme sunt extrem de costisitoare, ajungand pana la 6000 de Ron dar includ toate cele necesare pentru inmormantare: conservarea decedatului, transportul la casa funerara, intocmirea actelor de deces, obtinerea mormantului, precum si toate articolele funerare (sicriu, cruce, lumanari, coroane funerare, coliva, prosoape, batiste, samd)

In aceasta situatie, apelam sau nu la serviciile unei firme de pompe funebre?

Fiecare decide in functie de bugetul pe care il are la dispozitie dar si de prioritatile sale. Daca are suma necesara pregatita, dar prefera sa faca o serie de economii pe care apeland la o firma nu le-ar face, se poate ocupa personal de pregatiri. Exista insa multe persoane ce prefera sa petreca cele trei zile ce se scurg intre deces si inmormantare in doliu si rugaciune, si atunci prefera sa apeleze la serviciile unei astfel de firme care se va ocupa de toate formalitatile in locul lor.

Totusi, in acest caz trebuie sa le punem la dispozitie toate detaliile necesare. Obiceiurile de inmormantare difera de la zona la zona si chiar de la familie la familie iar ceea ce firmele ofera sunt servicii standard. Cu toate acestia, ei sunt dispusi sa-si adapteze oferta la cererile familiei decedatului, cu conditia ca aceste cereri sa le fie prezentate foarte clar dinainte.

Daca nu dispuneti de fondurile necesare pentru a apela la o firma de pompa funebra, puteti sa achizitionati doar anumite servicii, de restul ocupandu-va personal, in functie de ce considerati ca puteti face si ce va este peste posibilitati.

Indiferent pentru care dintre cele doua optiuni optati, important este sa onorati intr-o maniera adecvata memoria celui decedat prin intermediu serviciilor funerare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *