EmbrioniEmbrioni

Cercetatorii din China au creat primii embrioni modificati genetic, viitorul rasei umane aflandu-se, intr-o oarecare masura, in mainile acestora, rezultatele cercetatorilor fiind publicate intr-o lucrare cu profil stiintific.

Cu toate ca exista argumente bune impotriva acestei metode, e prima oara cand cercetatorii reusesc sa modifice embrioni, iar acest lucru ar putea conduce la inginerie biologica.

Revista „Nature” publica lucrarea acestor cercetatori, iar acestia sustin ca, in studiu, au folosit embrioni pe care i-au obtinut de la o clinica de fertilitate, utilizand embrioni care nu puteau sa ajunga la o nastere sau non-viabili.

Chinezii au vrut sa modifice structura ADN-ului uman pentru a observa daca pot elimina anumite boli si cauzele acestora, prin incercarea de a modifica o gena care duce la o maladie a sangelui, intampinand astfel o multe de obstacole in folosirea acestei metode, doar in scopuri medicale.

Specialistii avertizeaza ca modificarile germinale, asa cum sunt numite acestea, ar putea avea un efect devastator asupra rasei umane, cercetatorii necunoscand efectele modificarii unei gene, in care evolutia naturala este blocata, iar mutatiile aparute putand avea rezultate nu foarte placute.

Oamenii de stiinta au dorit sa vada daca pot introduce modificari unui embrion deja fertilizat, acesta fiind, practic, pasul catre o nastere. In felul acesta, toate celulele produse de acest embrion ar avea o gena corecta. Embrionii utilizati de cercetatorii chinezi nu puteau fi folositi pentru fertilizari in vitro, deoarece aveau fertilizare din doua surse de sperma, ceea ce nu poate duce la o nastere, cu toate ca embrionii se pot dezvolta in prima faza.

Procesul de moficare a constat in injectia a 86 de embrioni, 48 de ore fiind timpul in care echipa de cercetatori din China a fost nevoita sa astepte. Asadar, 54 de embrioni au fost testati apoi, iar 28 au fost modificati si doar o parte din ADN avea continutul materialului genetic modificat.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *