Odata cu cresterea ratei de utilizare a internetului, tot mai multe persoane sunt atrase catre cumparaturile online. Conceptul de a cumpara bunuri din confortul propriei locuinte este foarte agreat de populatie, iar beneficiile sunt pe masura. Exista insa, la fel ca in orice alta situatie, atat avantaje cat si neajunsuri pe care le prezinta shoppingul online.

Incepem cu seria avantajelor. Dupa cum am spus, nimic nu poate fi mai comod decat a-ti face cumparaturile direct de acasa. Economisesti timp si bani, nu mai trebuie sa te deplasezi ci doar comanzi si produsele iti sunt livrate direct. Economisesti de asemenea combustibil – probabil mergi cu masina la cumparaturi – drumul pana la supermarket nu mai este insa necesar.

Cumparaturile online au de asemenea inlaturate barierele ce tin de program de functionare sau gama de produse restransa. Online gasesti orice produs disponibil spre vizualizare la orice ora, iar varietatea si diversitatea iti permit sa compari modele, preturi si asa mai departe. Reducerile si promotiile sunt frecvente si astfel poti sa gasesti ceea ce ai nevoie mult mai rapid si mai ieftin.

Pe de alta parte, exista si neajunsuri ale cumparaturilor efectuate online. Principalul dezavantaj ar fi faptul ca exista acel timp de asteptare pana la livrarea comenzii, spre deosebire de cumparaturile facute in magazine fizice, de unde pleci acasa direct cu produsele. Un alt dezavantaj este dat de faptul ca nu poti incerca produsul inainte de a-l cumpara. Multora li s-a intamplat ca atunci cand au cumparat haine – spre exemplu – sa nu primeasca marimea corespunzatoare. Asociate cu shoppingul online sunt si riscurile cu privire la securitatea datelor bancare – in cazul in care plata nu se face ramburs, ci direct prin virament bancar.

Punand insa in balanta avantajele si dezavantajele oferite de aceasta modalitate de achizitie, se pare ca beneficiile oferite depasesc neajunsurile. Pentru inlaturarea acestora din urma este nevoie doar de atentie sporita si de masuri de securitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *