Avantajele cumpararii unui monitor SH

Avantajele cumpararii unui monitor SH

In ultimii ani, ramura magazinelor care comercializeaza produse electronice si electrocasnice, alaturi cele IT, s-a dezvoltat foarte mult. Problemele financiare tot mai pregnante au fost un factor importanta care au facut ca aceste produse sa fie cautate intens de o parte insemnata a celor care vroiau sa-si cumpere un produs. In cadrul acestor magazine se comercializeaza in mod exclusiv calculatoare second hand, laptopuri la mana a doua, monitoare sh si servere folosite anterior, impreuna cu componente compatibile unor asemenea sisteme, dupa standardele respective.

Ca idee, cele mai multe dintre produsele second hand provin de la firme care si-au innoit tehnologia, renuntand la cele vechi. Ele sunt pe deplin functionale, au un aspect ingrijit si pot fi folosite inca alti cativa ani. Starea lor de functionare depinde de numarul anilor pe care i-au acumulat la anteriorul proprietar, pe langa care se adauga uzura ce s-a impregnat de-a lungul anilor si folosirii. Totusi, majoritatea sunt intr-o stare buna, arata inca bine, fiind protejate de catre fostii utilizatori, si sunt capabile de o noua perioada de folosinta.

imagesCel mai mare avantaj este cel care vine din prisma banilor. Din punct de vedere financiar, un monitor second hand va fi mult mai avantajos decat unul nou. Prin comparatie, unul folosit se situeaza cam la jumatate fata de unul nou. Spre exemplu: un monitoarele noi cu diagonale de 19 inch au preturile cuprinse intre 350 si 380 de lei, pe cand monitoarele second hand cu aceeasi diagonala au preturile cuprinse intre 170 si 190 de lei, adica la jumatate de pret. Inca o comparatie: monitoarele noi cu diagonala de 22 de inch au preturile incadrate intre 420 si 530 de lei, in timp ce pe cele la mana a doua le gasim cu preturi cuprinse intre 330 si 430 de lei, adica cu 100 de lei mai putin. Aceasta diferenta se constituie intr-un avantaj extrem de important, ce meriat luat in seama indiferent daca vrem sa cumparam un singur produs, cu atat mai mult daca nevoia implica achizitia mai multora, economia realizata fiind si mai insemnata ca valoare.

Cu privire la tehnologiile folosite si la parametri, putem spune ca nu avem un pas inapoi foarte mare comaprativ cu cele noi. Daca e sa luam in analiza timpul de raspuns, majoritatea produselor pe care le gasim la monitoare second hand au valoare 5 ms, ceea ce este o valoare foarte buna. E drept ca la cele noi au apartut valori de 2 ms sau chiar 1 ms, insa pretul lor este cu mult mai mare decat al unuia nou dar cu caracteristici medii, ceea ce le face foarte greu accesibile. Asadar din acest punct de vedere cele folosite se situeaza foarte bine, avand caracterisitici competitive, destul de noi si foarte bune.

Cat priveste materialele folosite, spre exemplu gasim monitoare Dell ce folosesc un sfert de cantitate de plastic reciclat, ceea ce inseamna ca ocrotim natura de doua ori: prin materialul folosit la fabricarea lor si prin evitarea aruncarii lor la un timp prea scurt, ci folosindu-le in continuare intrucat sunt bune.

In privinta tehnologie folosite, cele mai multe monitoare second hand folosesc tehnologia LCD, in timp ce pentru cele noi mai avem si LED. Aici este o diferenta, insa cati dintre noi am suferit in trecut pentru ca aveam LCD si nu LED? Sa fim sinceri si sa recunoastem ca si acum se lucreaza in firme folosind monitoare LCD, chiar daca cele pe LED au aparut de cativa ani. Deci si aici avem un avantaj pentru ca folosesc tehnologii destul de noi.

Iar daca filmele sunt pasiunea dumneavoastra si cum ultimele ecranizari au fost pentru wide screen, sa stiti ca si aceasta conditie este indeplinita de monitoarele revandute. Sunt destule monitoare second hand in format wide.

Acestea ar fi principalele avantaje ale cumpararii unui monitor de provenienta second hand. Tehnologiile folosite sunt relativ noi, iar principalul avantaj va fi pretul care este izbitor de contrastant.