Nici un alt fruct nu produce mai multa senzatie pe timp de vara decat pepenele verde sau harbuzul, cum i se mai spune. Poate fi totul despre dulceata sa racoritoare sau poate e datorita culorii sale putenice care da un pic de stralucire farfuriei tale. Insa la pepenele verde nu este totul despre gustul sau. Aduce si beneficii serioase sanatatii, de asemenea.

Cu 46 de calorii de bucata, harbuzul ofera doza zilnica recomandata de vitamina C si 17% din doza recomandata de vitamina A. Pepenele verde contine si fibre pentru o digestie sanatoasa la fel de mult cum contine si potasiu, mineral care ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale. Nici nu e de mirare ca toata luna iulie este mai mult despre acest fruct minune.

Contine mai mult licopen decat rosiile crude

Acest licopen este stiut ca functioneaza ca un super antioxidant, oprind radicalii liberi din a-ti deteriora celulele si stricandu-ti sistemul imunitar. Unii sustin chiar si faptul ca licopenul, de obicei regasit in fructele rosii si in legume, poate ajuta la combaterea bolilor de inima si a catorva tipuri de cancer.

Sucul de pepene poate ajuta la o detensionare musculara

Asta se poate intampla datorita faptului ca pepenele verde contine o substanta naturala numita citrulina, care a fost legata de o functionaremai buna a arterelor si a unei tensiuni arteriale scazute. Insa va trebui sa treci mai departe de partea dulce, rosie si zemoasa a fructului ca sa poti ajunge la aceasta citrulina, care se regaseste in coaja verde.

Pepenele verde este un fruct si o leguma in acelasi timp

Ca majoritatea fructelor, pepenele verde este produsul a unei plante producatoare si are un gust super dulce si racoritor ca si semnatura. Insa acesta poate fi legat si de familia dovleacului si a castravetelui, denumita Curcubitacee. Iti amintesti ca am zis ca se poate manca si coaja? Natura duala a pepenului verde face totul numai bine de consumat, asadar nelasandu-ti nicio scuza de a lasa cumva ceva in urma.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *