www.uleielixir.ro

Uleiul de in este obtinut prin presarea la rece a semintelor, si este folosit in alimentatie de mai bine de 9000 de ani. Este cunoscut pentru cantitatile bogate de micronutrienti: vitamine si minerale si o sursa exceptionala de acizi grasi esentiali organismului – acizi grasi omega 3 si acizi grasi omega 6. Este in lista de uleiuri sanatoase si benefice corpului si reprezinta un adevarat elixir.

Uleiul de in presat la rece este o alternativa uimitoare a grasimilor animale saturate ce pot produce efecte nocive. Consumarea unor cantitati moderate poate aduce o sumedenie de beneficii de la prevenirea anumitor boli pana la tratarea afectiunilor. In plus este recomandat in diete, fie vegetariene, fie slabe in grasimi, fie pentru slabire si mentine sanatatea pielii.

Valoarea grasimilor din componenta de ulei de in presat la rece este urmatoarea:

  • Acizi grasi saturati – 9,4 mg / 100 grame de produs
  • Acizi grasi mononesaturati (MUFA) – 19,2 mg / 100 grame de produs
  • Acizi grasi polinesaturati (PUFA) – 71,4 mg / 100 grame de produs
  • Acizi grasi omega 3 – 56,4 mg / 100 grame de produs
  • Acizi grasi omega 6 – 15 mg / 100 grame de produs
  • Acizi grasi omega 9 – 18,4 mg / 100 grame de produs

Te va ajuta la tratarea si prevenirea afectiunilor pe care le voi enumera mai jos:

Bolile cardiovasculare –  are efecte benefice in stabilizarea nivelului de colesterol din sange si este capabil sa regleze tensiunea arteriala la persoanele cu hipertensiune arteriala datorita rolului antihipertensiv. Astfel pulsul va fi stabilizat si nu va permite coagularea sangelui.

Cancer – nu sunt vindecatoare de cancer, insa au un impact imens in prevenirea aparitiei de celule canceroase in organism, datorita cantitatii de acid alfa – linoleic. In cazul in care celule canceroase sunt deja aparute, uleiul de in poate sa opreasca dezvoltarea lor.

Astm – datorita efectului anti inflamator poate sa reduca inflamatiile provocate asupra sistemului respirator. Are efecte benefice la persoanele ce au crize repetate de astm si cele care prezinta alergii la nivelul anexelor respiratorii.

Pielea – cel mai mare organ din corp ce are nevoie de colagen pentru a-si mentine elasticitatea. Consumul de ulei de in poate avea capacitatea de a indeparta celulita, de a vindeca iritatiile ce tind sa apara des la nivelul pielii si pot provoca eczeme si eruptii. Eczmele apar des la persoanele ce prezinta sensibilitate sau sunt alergice la diferite produse cosmetice.

Laxativ natural –  benefic in majoritatea dietelor ce te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Consumul de ulei de in poate fi benefic pentru o mai buna digestie, un mai bun tranzit intestinal, absorbtia nutrientilor si vitaminelor liposolubile necesare organismului cum este cazul vitaminei A, vitaminei E, vitaminei K si alte substante minerale.  In plus te va ajuta sa scapi de toxinele acumulate in organism in urma consumarii de produse de tip fast food si produse zaharoase ce aduna o multime de substante nocive in organism.

Iti recomand sa consumi ulei de in presat la rece de la linia de uleiuri Elixir ce poate fi achizitionata si de pe site-ul www.elixir.ro.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *