Birou pentru computer – optiuni si recomandari

Eficienta cu care lucrezi la computer depinde intr-o foarte mare masura de mobilierul pe care este plasat. Scaunul in care vei petrece destul de multe ore trebuie astfel sa fie unul cat mai confortabil; exista insa si o serie de alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere.

Amenajarea unui birou pentru computer a devenit o necesitate in orice locuinta, la fel ca si bucataria sau baia. A crescut foarte mult si numarul celor ce lucreaza de acasa, sau care dupa o zi de munca au de terminat proiecte si lucrari si aduc la biroul personal ceea ce este de finalizat. Se impune astfel gasirea unei variante optime, in functie de ceea ce este necesar pentru un birou pentru computer.

Indiferent de producator sau model, un birou pentru computer trebuie sa contina cateva elemente esentiale. Trebuie sa existe suficient spatiu de depozitare pentru documente – sertare sau un mic dulap – dar si pentru unitatea centrala, monitor si alte periferice ale computerului. Sunt foarte importante aici elemente precum inaltimea la care va fi pozitionat monitorul, sau existenta de suficient spatiu pentru unitatea centrala, in scop de a evita supraincalzirea acesteia.

Scaunul reprezinta un alt element foarte important. Ergonomia si confortul sunt doua aspecte ce primeaza atunci cand se alege un scaun pentru computer. Mobilitatea dar si sprijinul pentru brate, gat, spate si zona lombara sunt astfel elemente de care trebuie tinut cont, iar asta nu inseamna neaparat ca un scaun pentru computer va fi si prea scump. Nu de fiecare data scump inseamna si superior din punct de vedere calitativ, la fel cum un pret promotional nu inseamna rabat de la calitate.

In majoritatea cazurilor nu ne permitem sa amenajam o singura camera cu singurul scop de birou. Cautam multifunctionalitate si astfel si rezolvarea problemei spatiului. Ideal, un birou pentru computer ar trebui sa aiba un spatiu lateral pentru unitatea centrala, o inaltime potrivita pentru pozitionarea tastaturii, mouse-ului si monitorului, dar si a celorlalte periferice. Sertarele, un mic dulap sau rafturi in care pot fi depozitate diverse documente si alte accesorii trebuie de asemenea sa existe. Alegerea biroului potrivit este astfel una importanta, intrucat se va petrece mult timp acolo in cazul in care se lucreaza de acasa. Convenienta, utilitatea si confortul sunt in acest caz direct asociate cu starea de bine si chiar cu sanatatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *