Vesti bune pentru iubitorii de cafea! O noua speranta pentru pacientii care sufera de cancer oral sta chiar in atat de negativ mediatizata cafea, care se pare ca ajuta la ameliorarea simptomelor acestui tip de cancer. Mai mult, ajuta la prevenirea riscului de contracarare a cancerului oral cu pana la 50%, potrivit unui studiu facut de Institutul American de Epidemiologie.

Cafeaua a primit o gramada de publicitate negativa in ultimii ani si lumea are tendinta sa uite de efectele benefice promovate de aceasta bautura. Este adevarat, in cantitati extrem de ridicate, cafeaua se poate dovedi a fi extrem de nociva pentru organism, fiind responsabila pentru producerea diferitelor afectiuni ale stomacului, precum ar fi gastrita sau chiar si ulcerul. Totusi, trebuie de apreciat faptul ca maxim trei cani de cafea pe zi si ma refer aici exclusiv la cafeaua naturala, poate sa-ti reduca riscul de a contracara cancer oral cu pana la 50%.

Un studiu recent recent facut sub indrumarea lui Janet Hildebrand, un epidemiolog de la Societatea America Anti Cancer, a aratat ca un consum regulat de cafea poate sa-ti paveze drumul catre o viata lipsita de cancer. Dovezile arata ca un consum de cel putin 3 cani de cafea pe zi creeaza un fel de mecanism protector al organismului, prin care se ajunge la un grad de imunitate sporit fata de cancer. Mai mult, consumul de cafea se crede ca ar ameliora si chiar si vindeca in unele cazuri una dintre cele mai dureroase si mai deranjante forme de cancer si anume, cancerul oral.

Potrivit studiului, persoanele care au baut o singura ceasca de cafea zilnic, au aratat un risc de contracarare a cancerului oral cu 26% mai scazut, numerele crescand la 33% in cazul in care se beau in jur de 2-3 cesti pe zi si pana la 50% la persoanele care au consumat cel putin 4-6 cesti de cafea zilnic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *