Este relativa treaba cu decizia de a te casatori, prea devreme sau prea tarziu, contestata ulterior de rude. Stii cum se spune, cand esti major si vaccinat poti face absolut ce doresti, ai libera alegere sa o faci. Nu acelasi lucru se intampla insa cu minorii.

Avem insa un grad de inconstienta cand agream ca in societatea ce pretindem ca este una modera inca sa avem casatorii ale unor copile practic. Cu putin peste 10 ani sunt deja obligate sa se casatoreasca. Si povestea copilei cu nume vesel,Thea, pune inca o data punctul pe „i”. Un blog a fost locul in care Thea isi spune povestea.

La numai 12 ani aceasta se pregatea de casatorie cu un barbat de 37 de ani. Lasand la o parte diferenta de varsta copila avea doar 12 ani! Pas cu pas, asa cum se pregateste o nunta si o mireasa fotografiile erau mai mult decat evidente ca ceva nepotrivit se intampla. Asa ca reactiile nu au intarziat sa apara.

„Sunt Thea. Ma marit peste o luna” asa se rezuma intreaga poveste. Din fericire acest caz a fost doar ca prezentare pentru ceea ce se intampla in lume. A fost cu scop publicitar pentru a face pe cei din jur sa realizeze ca trebuie stopat fenomenul. Reactii au fost, ceea ce inseamna ca ne-am dat seama de punctul in care am ajuns.

Norvegia a bifat astfel nu numai o campanie interesanta si de succes insa si un semnal de alarma despre situatia copilelor carora li se fura copilaria din ideea de a se casatori cat mai repede. Inconstienta unora este lipsa de libertate pentru unele. Peste 39 de mii de fetite au aceasta soarta astfel ca atunci cand unele se joaca cu papusile altele iti iau viata de om matur in propriile maini.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *