Stat2Potrivit unor informatii recente alcatuita de5DFC intelligence, veniturile din jocurile de PC au intrecut acum veniturile tuturor jocurilor de console combinate. Cu cativa ani in urma piata jocurilor de console a fost usor dominata de sectorul PC, dar cresterea jocurilor MOBA si vizualizarea consolelor ca un lux, decat o necesitate, a determinat veniturile jocurilor de pe PC sa creasca mult.

CEO-ul celor de la DFC Intelligence, David Cole spune ca, pe o baza globala jocurile de pe PC au intrecut cu mult jocurile de pe console. Acesta sustine ca printre jucatorii vechi este o suprapunere grea cu cele mai multe jocuri de console, fiind de asemenea disponibile si pe PC. Diferenta cea mai mare este ca, consolele sunt acum un obiect de lux si PC-urile sunt o necesitate. Cu cativa ani in urma era invers, acest lucru inseamna ca PC-urile au o audienta mai larga.

Desigur atat de mult succes poate fi atribuit cresterea in popularitate a jocurilor MOBA si F2P, ce in ultimi 5 ani au devenit o industrie. Un numar de 70 de milioane s-au inregistrat la jocul League of Legends, ce are aproape 35 de milioane de jucatori ce joaca acest joc zilnic. Cole spune ca jocurile MOBA, League of Legends si Dota 2 domina orice altceva cu un ordin de marire in ceea ce priveste utilizarea mai frecventa decat alte produse.

Cole admite ca in prima parte a anului 2014 au vazut niste semne care s-ar putea schimba cu introducerea noilor titluri si cateva cresteri de jocuri in afara categoriei MOBA. Acesta spune ca lista de top 20 pentru 2013 nu a avut nici un titlu lansat anul acesta si in primu trimestru al anului 2014, insa sunt 3 titluri care ar putea intra in lista : DayZ, Rust si Hearthstone.

Acestea sunt stiri grozave pentru gaming, mai ales pentru gaming-ul de pe PC, ce a devenit tot mai puternic de-a lungul anilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *