Prima reactie pe care o au unii este aceea de a arunca mancarea care a cazut. In egala masura unii sunt pregatiti din instinct sa o sufle si sa o manance. Care este riscul? Desigur ca mancarea este contaminata si mai mult decat atat exista sanse ca exact acea mancare sa provoace cine stie ce boala.

Poate ca este si stupid sa credem ca mancarea o data ce a ajuns pe podea mai poate fi consumata. Cu toate acestea unii considera ca in urma curateniei si a dezinfectiei realizate podeaua este curata si nu sunt aceleasi riscuri ca si cand ai scapa mancarea pe strada. Mai mult decat atat, aplicand regula de 5 secunde sunt mai multe sanse sa eviti complicatiile.

Un sambure de adevar exista de fapt in aceasta poveste si se refera la faptul ca timpul expunerii la contaminare conteaza foarte mult. Asa se face ca in doar 5 secunde pe mancare se vor depune in jur de 1000 de bacterii. Cu cat se actioneaza mai repede cu atat contaminarea este mai mica. Este exact ceea ce unii fac si anume ajung sa consume mancarea chiar daca le-a scapat printre degete.

Partea buna este ca pentru a ne imbolnavi avem nevoie de cel putin 10 mii de bacterii astfel ca atat timp cat aplicam regula de 5 secunde ajungem sa evitam astfel de cazuri. Desi nu este tocmai cea mai sanatoasa alegere un astfel de caz este cu doua taisuri. Un risc pentru sistemul imunitar pentru care ar trebui sa compensam mai tarziu. Asta inseamna o dieta echilibrata, un meniu de care sa tii cont si nu inultimul rand stimulari ale intregului sistem prin sport de asemenea.

Contaminata sau nu pana la urma este o regula ce variaza de la persoana la persoana si tine de principiile pe care le urmeaza fiecare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *