Daca incerci sa impresionezi pe cineva ai putea sa te bazezi doar pe apa pentru a garanta ca efectul este cel scontat. Nu te-ai fi gandit insa cu ajutorul apei se pare ca poti sa faci cateva trucuri si iluzii uimitoare. Descopera cateva dintre acestea:

  1. Iluzia optica creata cu un simplu pahar de apa. Un ecran pe background cu sageti isi va schimba directia cand un fata acestuia vei umple un pahar de apa. Este atat de simplu insa trebuie sa ai in vedere distanta corespunzatoare.
  2. Daca vei incerca sa spargi un balon sub efect termic este cert ca asta se va intampla insa cand acesta este umplut cu apa focul nu mai are acelasi efect. Uimitor.
  3. Din doua pahare, unul cu apa si altul cu o bautura sunt suprapuse si intre ele doar o mica gaura cat sa se picure din una in alta in 10 minute vei obtine un pahar gol si un altul cu bautura.
  4. Trucul cu piperul este si el hilar. Intr-un bol de apa cand adaugi piper sa iti bagi degetele nu se intampla nimic insa nu acelasi lucru se poate spune despre momentul in care iti afunzi un deget plin cu sapun in acelasi bol. Instant piperul se separa si se distanteaza de la centru spre exterior, pe marginile recipientului.
  5. Si daca vei folosi un laser folosit pentru a „acoperi” o gaura dintr-o sticala vei obtine o apa colorata. Si nu ai facut de fapt nimic apei.
  6. Apa pura se poate transforma dintr-o singura miscare in gheata si desi nu in varianta cu care te-ai obisnuit tine de contactul cu gheata ulterior care o face sa fie inghetata si sa nu se prelinga.

Stiinta surprinde inca o data insa ce este si mai admirabil tine de faptul ca nu intervii cu prea multe.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *