Haideti sa aflam cauzele cele mai frecvente din cauza carora masina refuza sa porneasca.
Electromotorul este un motor electric, care este folosit pentru a porni motorul autovehiculului. Aproape la toate masinile sunt utilizate demaroare, atunci cand conducatorul auto doreste sa porneasca masina, echipamentul de pornire de pe motor incepe sa interactioneze cu coroana dintata a volantului.

Puterea este furnizata de la sursa de alimentare a masinii, pentru a actiona demarorul este necesar ca bateria sa fie incarcata. Demarorul trebuie sa depaseasca momentul de rezistenta pentru a permite pornirea motorului. Cu un curent mic de la contact comanzi un curent mare care pune electromotorul in functiune mecanic prin trimiterea bendixului catre coroana motorului, si electric prin rotirea rotorului care ajuta la punerea in miscare de rotatii a bendixului, actionand asupra celeorlalte piese(coroana-voland-vibrochen).

Toate acestea pot fi facute cu o piesa de baza care se afla pe electromotor, purtand numele de selenoid cu furca, releu cuplare sau pur si simplu starter auto. Daca auziti un clic puternic in timp ce incercati sa porniti masina si electromotorul da semne de functionare, verificati daca luminile si stergatoarele de parbriz lucreaza. Daca da, atunci poate exista o problema cu starterul.

Exista multe motive pentru care demarorul nu invarte. Cele mai frecvente probleme sunt periile uzate(carbunii) sau echipamentul deteriorat. O alta cauza a defectului ar putea fi, de asemenea, daca releul comutator de aprindere este defect.

O alta problema poate fi cauzata de contaminarea colectorului (rotorul). Deoarece diagnosticarea este destul de dificila, anumite componente trebuie sa fie mai intai controlate de un specialist inainte sa fie inlocuite, este recomandat sa se faca constatarea intr-un service auto de catre un electrician auto. Bujiile, bateriea, electromotorul… cauzele problemelor la pornire sunt numeroase, dar ele sunt de multe ori usor de diagnosticat.

Una dintre problemele cele mai frecvente care fac imposibila pornirea motorului sunt bujiile.
Bujiile sunt adesea responsabile pentru problemele la pornire, nu trebuie sa ezitati sa verificati bujiile. Este de preferat sa le inlocuiti pe toate in acelasi timp, uneori, daca bujiile sunt in stare buna si totusi masina nu porneste, poate sa fie din cauza unei probleme cu bobina de inductie.

O alta problema poate sa fie senzorul de temperatura, care ar trebui sa fie inlocuit. Aceasta componenta nu are un cost deosebit de ridicat.
Uneori chiar injectorul de carburant poate fi responsabil pentru problemele la pornire (exista unele semne pentru diagnosticarea acestei probleme, de exemplu, verificati daca masina scoate fum alb pe teava de esapament ), din pacate aceasta componenta este ceva mai scumpa. Mai rar, dar posibil, masina poate porni greu ca urmare a unor probleme ale circuitului electronic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *