Nu mai este un mister sau o noutate faptul ca cee ce consumi iti influenteaza starea de spirit si nivelul de energie pe care il ai pentru o zi de munca. Alimentatia este echivalentul combustibilului pe care il oferi unei masinarii. De la sine inteles ca altfel nu ai cum sa traiesti grija pentru ceea ce mananci trebuie sa primeze. Si daca mai tii cost si de nevoia de a tine departe depresia atunci cu siguranta vei dori sa consumi mai mult peste.

Un studiu recent arata ca cel putin in cazul femeilor consumul de peste de doua ori pe zi reduce riscul de a fi depresiv cu pana la 25%. Si daca nu se intampla totul atat de frecvent cu siguranta ca un 6% mai putine sanse sunt de asemenea ca urmare a consumului de peste. Studiul ce a avut in vedere 1400 de persoane cu varste intre 23 si 26 de ani. Cu toate acestea nu la fel s-a dovedit pentru cazurile barbatilor.

Sa credem ca femeile sunt mai usor predispuse la depresie? Se prea poate, mai ales intre perioada de varsta 14-42 de ani. In incercarea de a echilibra viata intre ce inseamna cariera si viata de familie, mai ales ca la un moment dat acesta se vor deconecta de la viata profesionala pentru perioada de crestere a unui copil. Apoi o vor lua de la capat si cu mai multe responsabilitati.

Asa cum spun si cercetatorii nu trebuie mult efort pentru a urma o viata sanatoasa. Avand in vedere ca pestele este o sursa buna de grasimi esentiale, de omega 3 si nu numai se intelege ca inca un beneficiu important face ca un astfel de meniu sa fie luat in seama mai mult ca oricand. Plus, este o mancare slab calorica; cu toate avantajele de a consuma peste ramane insa numai o chestiune de gusturi.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *