Bufeurile si noptile nedormite nu sunt singurele semne ale menopauzei. Nivelul scazut de estrogen din organism iti poate da adevarate batai de cap, prin apartia unor schimbari fizice vizibile. Insa, cercetarile confirma ceea ce femeile au suspectat de multa vreme: schimbarea poate afecta corpul si mintea in multe feluri.

In mod normal, simptomele menopauzei incep dupa varsta de 45 de ani, si avanseaza in masura in care scade capacitatea de reproducere a organismului. In continuare, poti afla care sunt simptomele menopauzei:

 Oboseala

In urma instalarii menopauzei, o caracteristica frecventa pe care ai s-o intalnesti va fi starea de oboseala, care se poate descrie prin stari persistente de slabiciune a organismului si reverve limitate de energie. De asemenea, trebuie sa stii ca acest simptom, poate fi insotit de multe ori de apatie, iritabilitate si o capacitate mica de concentrare. De aceea, aceste lucruri, pot impiedica ca o femeie sa isi continua activitatile pe care le facea in mod normal.

Depresia

Un alt simptom al menopauzei poate fi descris de instalarea unor sentimente de trisitete, care persista mult timp. Aceste stari de suparare pot duce la depresie. Aceste modificari si tulburari ale hormonilor  cauzate de menopauza pot afecta si echilibrul mental.

Cresterea in greutate

Un alt simptom foarte neplacut al menopauzei este ca poti acumula cateva kilograme in plus, in jurul taliei.  Aceste schimbari care se petrec  la nivelul hormonilor pot sa influenteze greutatea organismului si distribuirea grasimilor in corp. De exemplu, mai putini hormoni estrogeni care circula in organism determina corpul sa retina mai multe celule de grasime, ca o sursa alternativa de compusi ai estrogenului.

Bufeurile

In cele din urma, nu putem uita de bufeurile si senzatiile de caldura care te vor insoti pe parcursul menopauzei. Aceste stari bruste de caldure pot sa determine inrosirea vizibila a pielii. De asemenea, trebuie sa stii ca acestea pot avea intensitati diferite, de la stari mai blande de caldura pana la a crede ca a ajuns sa-ti ia foc intregul organism.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *