Ingrijirea parului este pe cat de simpla pe atat de complexa. Ai impresia ca nu trebuie sa faci prea multe insa in egala masura tine de modul in care iti acorzi timp pentru a avea grija de parul tau. Cand un astfel de interes lipseste nu este de mirare ca se ajunge in punctul in care sa iit cada parul mai mult decat normal sau sa devina fragil si sa impuna probleme de estetica.

Stiai ca pana si scarpinatul in cap poate afecta starea de sanatate a parului? Asta pentru ca se distruge acea pelicula protectoare de pe scalp si care iti pastreaza parul sanatos. Si din sirul de aspecte care sa iti afecteze sanatatea parului se numara si:

  • Parul prins. Pe cat de banal ti se pare asta pe atat de mult afecteaza caci presiunea ce se face pe par ajunge sa il rupa, sa il faca mai fragil si nu in cele din urma sa distruga si foliculul de par.
  • Pilulele de protectie impotriva sarcinii sunt si ele daunatoare caci actioneaza din interior. Asa se face ca acestea determina subtierea parului din cauza schimbarilor hormonale ce le determina acest tratament.
  • Expunerea la soare este si ea intr-o astfel de lista. In primul rand tine de partea estetica caci parul se decoloreaza si in al doilea rand tine de faptul ca in timp sub actiunea soarelui parul isi pierde elasticitatea si implicit si rezistenta.
  • Diete foarte aspre vor avea si ele un impact asupra parului. Acesta nu va mai avea stralucirea pe care o avea candva, va fi lipsit de nutrientii de care are nevoie asa ca nu te astepta ca in astfel de perioade sa ai cel mai sanatos aspect al parului.
  • Nici produsele pe care le folosesti pentru ca parul sa fie bine fixat nu sunt mai prejos. Acestea au tendinta de a usca parul, de a-l face mai fragil totodata.

De admin

Un comentariu la „Ce faci gresit cand vine vorba de ingrijirea parului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *