Ce legatura are Facebook-ul cu alimentatia

Asistam tot mai mult la spectacolul pe care retele de socializare il fac in vietile noastre. Cel mai adesea tinerii sunt cei care se lasa tot mai acaparati de  o astfel de lume. Si la fel de des se intampla ca partea negativa a acestor forme de socializare sa isi arate coltii. Un ultim studiu scoate la iveala faptul ca reteaua de socializare Facebook are legatura cu alimentatia tinerilor, cu stima de sine si nu numai.

Riscul ca tinerele sa devina anxioase este mai mare cu cat petrec mai mult timp pe reteaua de socializare. Ai putea crede ca acest lucru are legatura cu faptul ca se avanta in discutii, jocuri, se lasa atrase de activitatea de aici si uita de un program si de un curs firesc al vietii. De fapt reala problema apare acolo unde tinerele incep sa aiba probleme cu propriul corp, crezand ca nu arata bine. Incep sa nu se mai alimenteze corect si de aici o lista lunga de probleme.

Facebook-ul are acea modalitate de a arata ca unuia sau altuia ii place sau nu o postare. Prin contorizarea acestora like-uri o tanara ar putea crede ca unii nu sunt incantati de aparitia sa. Mai mult decat atat, incep sa selecteze cu atentie toate postarile in care sunt etichetate. Din aceeasi lipsa de incredere in ele nu doresc sa se expuna oricum.

Alarmant este ca incepem sa percepem o astfel de platforma de socializare ca un etalon in viata. Nu ai primit like, inseamna ca lumea nu te place. Nu ai la fel de multe aprecieri cum au altii inseamna ca nu esti de ajuns de buna, de placuta. Desi aparent se declara ca petrec in medie cate 20 de minute la fiecare logare pe o astfel de retea si petrec in medie o ora in lumea online este de ajuns si atat cat sa iti faci o alta imagine despre tine decat ceea ce credeai pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *