Jocurile Olimpice de la Sochi sunt un punct de interes atat din punct de vedere turistic cat si istoric vorbind in analele acestor manifestatii. Cu fiecare editie suntem uluiti de organizatori insa si mai mult de cei care fac performanta. Iata cateva aspecte despre Jocurile Olimpice pe care nu le stiai:

  1. Patinajul artistic si hocheiul pe gheata nu au fost mereu parte din listele de sporturi pentru editiile de vara. La Londra se intampla debutul, in 1908.
  2. Chamonix, Franta este locul in care pentru prima data schiorii se intreceau trasi de cai. Se credea ca totul este doar pur demonstrativ insa istoria se repeta aproape in Lake Placid cand schiorii erau trasi de caini. Totusi acest stil nu a fost adoptat mai tarziu.
  3. Pe cat de ironic pare pe atat de real Jocurile Olimpice de iarna pot surveni pe fondul lipsei de zapada. In 1964 in Austria se intampla un astfel de caz, acolo unde s-a apelat la interventia militara pentru a transporta peste 50 de mii de metri cubi de zapada pentru evenimentul ce urma. Alte 20 de mii de metri cubi de gheata se adaugau listei de nevoi ce s-a satisfacut in acelasi stil.
  4. Germania de Est si de Vest au concurat impreuna de 3 ori, respectiv in 1956, in 60 si 64 sub denumirea de Germania Unita.
  5. Norvegia este pana in prezent tara cu cele mai multe medalii castigate, din aur. Din totalul de 303 de medalii 107 sunt de aur. Intr-un top de acest gen Norvegia este completata de Austria si Liechtenstein.
  6. O singura tara a ramas in istorie prin boicotarea Jocurilor Olimpice. Este vorba de Taiwan care a boicotat editia de iarna a jocurilor.
  7. Denver a refuzat sa organizeze Jocurile Olimpice. Pentru ca se ajunsese la o suma de 5 milioane de dolari locuitorii au cerut sa fie scutiti de o astfel de cheltuiala.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *