Ce reguli trebuie sa stii despre politetea la masa- reguli adunate de prin lume

Ce reguli trebuie sa stii despre politetea la masa- reguli adunate de prin lume

Fiecare cultura este diferita si cum fiecare in parte se defineste tot altfel se aduna un set complet de aspecte de respectat. Ceea ce pare pentru unii absurd este pentru altii ceva sacru. Iata cateva reguli despre cum se ia masa in lume:

  • Sa ragai la masa nu pare cel mai fericit caz. Este de fapt ceva grotesc pentru unii. Insa pentru altii este semn de respect de fapt caci demonstreaza fara cuvinte de altfel ca meseanul s-a saturat pe deplin. Asta se intampla in China si se practica chiar in timpul mesei. Pardon?!
  • Daca ajungi in Thailanda trebuie sa stii ca aici nu se mananca cu furculita. Prezenta la masa aceasta nu este insa indicata pentru a se folosi asa cum o facem cu totii. De altfel deserveste numai ca unealta pentru a manevra mancarea, de pe o farfurie pe alta.
  • Stim ca nu este politicos sa mancam cu coatele pe masa. Rusii au si un alt aspect de care tii cont si anume ca prefera sa tina incheieturile mainilor la vedere. Niciodata in poala sau sub masa este semn de respect sa tii mainile la vedere.
  • Bulgarii tin si de la eticheta de genul cu ce vii la masa. In acest sens este de preferat sa nu vii cu flori galbene sau un element decorativ de asa natura. Pentru aceasta cultura si cei care o respecta galbenul este semn de dusmanie si clar nu este ceea ce ti-ai dori sa scoti in evidenta.
  • In Portugalia nu este ceva respectuos sa ceri sare sau piper. Se considera ca mancarea contine deja suficiente condimente si sa ceri in plus este o ofensa adusa gazdei sau dupa caz bucatarului.
  • Si in Franta se aplica anumite reguli. Printre altele nu trebuie sa te oferi sa platesti jumatate. De fapt costul unei mese in oras inseamna fie sa iti asumi asta fie deloc insa nu cu jumatati de masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.