In regula unei doamne de a fi admirata si de a se impune prin tinuta se regaseste si acea postura de a sta picior peste picior. Insa prea putini sunt cei care stiu la ce risc se supun cand vine vorba de o astfel de postura.

Celulita se defineste ca fiind inflamarea tesutului celular. Pe romaneste si pe intelesul tuturor tine de o pielea cu coaja de portocala, cea care care reprezinta clar o problema si una estetica si una vizibila. Una din cauzele aparitiei ei se leaga si de postura de a sta picior peste picior. Asta pentru ca o astfel de pozitie nu face altceva decat sa blocheze circulatia sanguina asa cum trebuie si in plus va provoca si o retentie de apa.

Insa celulita nu apare doar ca urmare a picioarelor incrucisate zi de zi ore intregi. Tine de asemenea de stres spre exemplu. Contrar a ceea ce se crede hormonul stresului denumit si cortizol este cel care afecteaza intr-atat incat sa provoace nevoie si mai mare de zahar si sa ofere pofta de dulce. Asta pentru ca organismul cunoaste o perioada de dezechilibru in cele din urma.

Sau in cazurile in care exista deja celulita sa spunem la o faza incipienta se va agrava situatia cand se urmeaza tratamente cu pastile de genul antinflamatoarelor, analgezicelor. De cele mai multe ori astfel de pastile au ca si efect secundar retentia de apa si astfel accentuarea celulitei.

Crezi ca daca te vei expune la soare spre exemplu ajungi sa ascunzi efectul neplacut al celulitei? Te inseli, de fapt aceasta situatie poate provoca o accentuare a starii pentru ca razele ultraviolete afecteaza elasticitatea celulelor, aduc un plus de imbatranire si nu in cele din urma agraveaza nivelul de celulita.

Si ca o cireasa de pe tort fumatoarele isi agraveaza si ele conditia fizica din cauza acestui viciu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *