Diecare persoana este diferita. Avem curiozitati si ne place sa credem ca le cunoastem pe toate. In realitate, lucrurile nu sunt deloc asa. Creierul uman este un organ cu adevarat fascinant, nu mai pentru oamenii de stiinta dar si pentru noi, oamenii obisnuiti. Sunt foarte multe lucruri pe care le stim in legatura cu creierul uman si foarte multe lucruri care asteapta sa fie descoperite. Printre lucrurile cunoscute stim umratoarele:

Materia cenusie din greier incepe sa fie dezvoltata la inceputul perioadei de pubertate si ajunge la apogeu la sfarsitul acesteia. Este aceeasi perioada in care creierul nostru isi dezvolta si lobii frontali. Acestia sunt responsabili pentru luarea deciziilor si pentru procesele de gandire.

Un alt lucru pe care il stim este ca oamenii au creiere de dimensiuni diferite. De cele mai multe ori cu cat este mai mare creierul cu atat este acesta mai inteligenta persoana in cauza.

Creierul este mult mai activ in perioada de noapte. Cat timp dormim creierele noastre nu se opresc si continua sa functioneze chiar si mai mult si mai intens decat o fac pe perioada zilei. Pe timpul zilei creierul nostru face actiuni care trebuiesc memorate sau invatate, actiuni care la un moment dat devin o adevarata obisnuita sau reflex. Acest lucru se intampla deoarece pe timpul noptii creierul este cel care se ocupa de asezarea si organizarea actinilor si memoriior adunate pe parcursul zilei. Din acelasi motiv apar si visele. Acestea sunt reprezentari vizuale pe care creierul nostru ni le transmite in procesul sau de asezare a memoriilor.

Se spune ca femeile gandesc mult decat barbatii. Este adevarat, acest lucru se intampla deoarece majoritatea femeilor au un cortex si terminatii nervoase mai mari decat barbatii. Cu toate acestea creierele barbatilor sunt mai mari decat cele ale femeilor. Femeile sunt mai predispuse la activitati de gandire si multitaksgin pe cand barbatii au o inclinatie catre gandirea logica si pentru orientarea in spatiu.

Sunt multe lucuri care mai raman de descoperit in viata de zi cu zi. Dar aceste lucruri vor fi descoperite mai tarziu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *