Cosmetizarea dintilor a devenit o prioritate pentru multi. Insa in avantul lor de a obtine imaginea unui alb pur se crede ca este destul de usor sa cazi prada unor tentantii si false modalitati de a duce la bun sfarsit acest lucru. Iata ce trebuie sa stii despre asta:
Incepe cu sfatul si vizita la medic
Medicul stomatolog este cel avizat sa faca o astfel de albire si tot ei isi da si acordul. Eficienta unei metode de acest gen tine de nevoia de a curata perfect zona si de a analiza in ce masura sensibilitatea dentara trebuie tratata inainte. De asemenea, pentru cei care au carii reparate albirea dintilor se va produce numai la nivelul celor naturali, de unde si diferenta de nuanta ulterioara. Ori cei care au coroane de portelan nici nu ar trebui sa recurga la albire, intrucat acest lucru va deteriora suprafata lucioasa a dintilor.
Nu accepta orice tip de albire
Exista kituri care se recomanda chiar si pentru un individual, considerandu-se a fi utile. Nu se pot insa compara cu doza de peroxid ce se foloseste in gelurile de albire la care au acces medicii. Deci automat, o albire profesionala si care sa merite este doar cea realizata la cabinetul medicului stomatolog si nu la cabinete de tip salon cosmetic.
Continua cu intretinerea
Un efort pe termen lung se implica automat in acest proces. Asadar, nu uita de nevoia de a folosi produse specifice de curatare. Insa nu in exces si asta pentru ca nivelul abraziv prea mare va afecta smaltul dintilor. De asemenea, ai grija la ceea ce mananci intrucat lichidele de genul vinului rosu sau cafeaua pot pata dintii chiar si dupa cosmetizare prin albire.
In plus, albirea nu trebuie sa devina un obicei. Se practica o data la un anume interval de timp si la nevoie insa in rest se cere intretinere si responsabilitate in asta. Dintii pot fi afectati si mai tare in gradul de sensibilitate daca albirea devine o chestiune repetata des. In functie de fiecare caz in parte este suficienta o procedura de acest gen pentru o perioada de un an.