Ce este un certificat de performanță energetică ?

Poate că prima întrebare care trebuie pusa este – ce este un certificat de performanță energetică ? Răspunsul este că certificatul vă va spune exact care este performanța energetică a locuintei tale, și va ofera recomandări pentru a mari eficienta energetica a acesteia.

În conformitate cu legea in vigoare, toate casele care sunt vândute sau închiriate trebuie să aibă un certificat de performanță energetică.

Cum pot obține un certificat de performanță energetică ?

Dacă sunteți de pe punctul de a vinde o casa , atunci trebuie să furnizati un astfel de certificat oricaror cumpărători interesați. Este ușor sa obțineti un certificat, trebuie doar să contactați un auditor acreditat de energie , care este un deplin instruit pentru a efectua ancheta la standardul corect . Puteți contacta fie agentul imobiliar pentru recomandari , sau puteți căuta online. Cartea de telefon poate fi de asemenea un loc unde puteti cauta persoana de care aveti nevoie pentru aceasta operatiune.

Cat ma costa ?

Costul curent al unui certificat este de cateva sute de lei pentru o casă de dimensiuni medii a carei evaluare va dura aproximativ o săptămână. Aveți nevoie docuent înainte ca proprietatea sa fie scoasa la vanzare. Odată ce aveți certificatul, acesta este valabil timp de 10 ani .

Cum se “citeste” certificatul ?

Certificatul prezintă două niveluri diferite de rating , unul care se refera la consumul de energie din casa, și unul , care se refera la emisiile de dioxid de carbon . Un rating mai mare indică o casă mai eficienta energetic . Acesta este prezentat sub forma unor tabele usor de citit care indica ratingul curent și potențialul, precum si economiile potențiale care ar putea fi făcute , dacă alegeți să respectați măsurile recomandate .

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *