Una din cele mai dezbatute subiecte de la ora actuala din Romania este cea care il priveste pe parintele Arsenie Boca. Pentru oamenii cu credinta, se pare ca acesta este o figura importanta in cadrul religiei ortodoxe, dar in ultimii ani se pare ca a cunoscut o popularitate exceptionala. Dar, de ce este atat de popular parintele Arsenie Boca?

Statistic, se pare ca aproximativ 90% dintre romani au auzit despre el, iar aproximativ 8,4% nu stiu cine este sau cine a fost. Popularitatea parintelui se datoreaza unei promovari mediatice, astfel ca aflam, ca tema religioasa poate deveni un subiect de mare interes daca este difuzata la televizor. Cu siguranta, nu exista nicio alta personalitatee religioasa care sa se bucure de o astfel de popularitate ca cea a parintelui Arsenie Boca.

Afacere sau credinta?

Asemeni tuturor gesturilor pe care Biserica Romana le face, cea in care apare ca personaj principal parintele Boca, se pare a fi un fenomen ce oscileaza intre credinta si afacere. Astfel, la mormantul duhovnicului vin sa se inchine in fiecare an mai mult de 800.000 de oameni, care platesc, in medie, peste 100 de lei pentru un sejur de numai doua zile. Numai la acest nivel, incasarile se ridica la peste 18 milioane de euro- insa, acesti bani intra in buzunarele firmelor care organizeaza pelerinaje religioase, iar o buna parte merg catre hotelurile din zona.

Astfel, intreaga zona a devenit un fel de afacere pentru micii comercianti, care reusesc sa vanda diverse obiecte care promit sa aduca liniste si pace in viata credinciosilor. Se pare ca in urma acestui fenomen, exista mai multe afaceri care reusesc sa profite si sa scoata un venit considerabil. De asemenea, reprezentantii manastirii Prislop aduna sume incredibile in fiecare zi in urma donatiilor care vin de la credinciosi. Potrivit unor surse, exista zile cand reprezentantii BOR vireaza la Trezorerie sume de pana la 200.000 de lei.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *