Citirea oamenilor dupa limbajul corpului

Citirea oamenilor dupa limbajul corpului

V-ati intrebat vreodata de cate ori ati spus minciuni si v-a dat de gol limbajul corpului? Citirea oamenilor dupa limbajul corporal nu mai reprezinta un secret pentru nimeni. Ceea ce ati putea considera o minciuna perfecta poate sa denote exact opusul prin gesturile si limbajul non-verbal folosit.

Exista o serie de semne de baza ce pot fi studiate cand se incearca „citirea” unei persoane prin limbajul corporal. Aceste semne pot fi observate in majoritatea situatiilor de zi cu zi.

Contactul vizual – daca o persoana il mentine in timp ce discutati, inseamna ca este complet concentrata la ceea ce se spune, ca este interesata. Daca este evitat, este un semn de dezinteres, insa mai poate insemna si faptul ca persoana respectiva incearca sa ascunda ceva.

Strangerea de mana. O strangere de mana ferma indica o persoana increzatoare. O astfel de persoana nu are nimic de ascuns. Pe de alta parte o strangere de mana evaziva indica fie o lipsa de incredere de sine la persoana respectiva, fie faptul ca nu se simte confortabil in prezenta interlocutorului.

Bratele incrucisate pe piept – arata o atitudine defensiva. Acest gest indica faptul ca persoana incearca sa creeze o bariera, ca nu se simte confortabila si ca nu poate fi deschisa intru totul in legatura cu ceea ce se discuta.

Incrucisarea picioarelor – poate fi considerat un gest de sfidare, un gest facut in acel moment in care o persoana se simte amenintata si doreste sa isi ascunda sentimentele reale. Ar mai putea insemna faptul ca respectiva persoana nu este deschisa la sugestii.

Lista poate continua la nesfarsit, exista situatii diverse, gestica si mimica adaptata fiecarei situatii; cu toate acestea limbajul corporal nu poate fi studiat doar in baza unui singur gest sau semnal corporal oferit. Starea unei persoane este aratata de o combinatie de astfel de gesturi si semne. De aceea intelegerea acestor semne este o modalitate foarte eficienta de a intelege mai bine si persoanele, atat in situatii personale cat si profesionale, in asa fel incat comunicarea sa se desfasoare cat mai eficient si productiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *