Consumi iaurt? Iata ce ar trebui sa stii despre asta

Consumi iaurt? Iata ce ar trebui sa stii despre asta

Exista atat de multe mituri incat nu mai stim ce anume sa credem. Suntem usor luati de val crezand ca orice zboara se mananca. Si ca tot vorbeam de mancat, cand vine vorba de iaurt iata ce ar trebui sa stii si ce este mit in toata aceasta poveste:

  • Consumi iaurt pentru a stimula digestia? Acest lucru este posibil. Ceea ce nu stiu unii este ca iaurtul ajuta la o mai buna absorbtie de nutrienti, de unde si faptul ca digestia este mai usoara sau mai echilibrata.
  • Consumam iaurt pentru ca nu ingrasa si este perfect in perioada de dieta. Corectitudinea din acest punct de vedere tine de mai multi factori. Spre exemplu tindem sa credem ca un iaurt cu fructe este delicios si sanatos insa nu de multe ori se intampla ca fructele sa fie si cele reale – in unele cazuri sunt doar colorati si arome artificiale. In plus, la fel ca si in cazul salatelor cu dressing, cand vine vorba de un iaurt cu topping ai stricat toata dieta si valoarea nutritiva a unui iaurt.
  • Iaurtul te hraneste si iti hraneste si pielea. Este un lucru adevarat. De altfel se si spune ca ceea ce nu poti consuma nu ar trebui sa ii oferi pielii sa „consume”. Asadar, iaurtul de regula ajuta la secretia de proteine responsabile ca pielea sa fie impecabila ca si aspect. De asemenea, hidrateaza si repara. Nu degeaba se recomanda iaurtul folosit ca si crema mai ales cand ai arsuri pe piele.

Si lista poate continua. Este adevarat ca un iaurt simplu, clasic este mai bun ca cel care se recomanda a fi cu fructe sau orice alt ingredient de acest gen. Nu este insa adevarat ca trebuie sa te rezumi la un singur iaurt pe zi – unde mai pui ca ai si derivate de la acest produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *