Ne plac sau nu ne plac ouale sunt o sursa importanta pentru combinatiile de substante ce ne ajuta organismul. Recomandarea pentru consumul de oua vine tocmai din ideea ca pierdem o sumedenie de beneficii.
Nici excesul nu este bun insa cu moderatie sa consumi oua este indicat pentru ca:
- Oul este o sursa buna de proteine. Si pentru ca este satios iti va reduce din pofta de mancare. Mai ales pentru cei care tin o dieta sau pentru masa de seara cand nu mananci foarte mult oul te hraneste si iti reduce din portii.
- Ouale contin colina printre altele, acea substanta care in mod special ajuta pe gravide in procesul de dezvoltare a fatului. S-a demonstrat ca o astfel de substanta este necesara pentru a evita riscul aparitiei unor probleme grave la fat.
- Oul imbunatateste reflexele. Asta te va ajuta in orice caz, cu accent pe reactia pe care sa o ai in caz de accidente. Totul se datoreaza unei substante numita tirosina.
- Greu de crezut poate insa un ou gatit contine antioxidanti si se poate compara cu un mar. Desigur nu in cazurile in care se prajeste in ulei, excesiv de mult, ci cand vine vorba de variante mai light si mai sanatoase.
- Oul este benefic si cand vine vorba de tensiunea arteriala, actionand ca un medicament usor ce iti reduce din nivelul de tensiune.
Ouale sunt gustoase si sanatoase cand sunt gatite pe aceeasi lungime de unda. Cu alte cuvinte evita stilul de prajit. Tine cont ca sunt versatile si se pot adauga atat in salate cat si in alte mancaruri, sunt aperitive daca iti doresti sau o mica gustare. Important este sa nu exagerezi cu consumul de oua si mai ales sa nu crezi ca isi vor face efectul la prima masa de acest gen.