Contrariat de legea cauciucurilor de iarna

Contrariat de legea cauciucurilor de iarna

Cand sezonul rece incepe sa isi arate partea mai putin blanda orice detinator de autoturism are nevoie de anvelope de iarna. Insa nu mai intelege nimeni care este data maxima pana la care inca se poate circula cu cele de vara.

In ultimii ani vremea rea de iarna a inceput sa isi arate coltii mult prea devreme insa mai deloc mai apoi. Asa ca nici bine nu incepe octombrie ca vremea rea cu zapada impune deja folosirea anvelopelor speciale. Vremea rea trece insa care sa fie adevarul din montarea unor noi anvelope?

Legea spune clar, ca incepand cu ziua in care vremea rea pune stapanire pe orase circulatia cu autoturismul se realizeaza numai cu anvelope de iarna. Asta poate sa insemne chiar si in plin octombrie. Tot aceasta lege spune ca incepand cu 1 noiembrie sunt deja obligatorii, indiferent de vreme, ca o forma de preventie a zapazilor ce pot veni. Ori nu multi fac asta insa si pentru ca nu circula cu propria masina si nu au nevoie de o astfel de masura.

Pana la urma insa nu ai cum sa scapi de montarea unor noi anvelope. Mergi la service, iti montezi anvelopele noi si apoi iti vezi de drum. Insa si pentru asta ai nevoie de o alta investitie. In primul rand de anvelope de calitate, fara grad de uzura sau nu unul atat de mare pentru a strica aderenta acestora. Mai apoi ai nevoie de scule de calitate si usor de manuit pentru a face montajul. Ori exact din acest motiv trebuie sa mergi la un service, acolo unde in mod normal nu pierzi mai mult de cateva minute, timp in care iti pui masina la punct. Si daca crezi ca ai putea sa faci pe cont propriu asta cel putin intereseaza-te de cele necesare, de scule auto potrivite ce le vei gasi la Lincos. Stii cum se spune, fara unelte nu poti fi un meserias ca la carte. Si in plus sunt o investitie buna pe termen lung.

Este destul de contrariata povestea sa crezi ca nici bine nu a inceput sezonul de toamna si tu ai deja nevoie de anvelope de iarna. Insa exact asa cum vremea nu este de potolit si ne ia prin surprindere trebuie sa tii cont ca masina are nevoie de dotari propice; nici nu stii cand si cum se va putea intampla asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.