Se spune ca parintele este de vina pentru modul in care evolueaza un copil. Pentru ca adultul este cel care il ghideaza pe copil, pentru ca el este cel care se vede responsabil de viata copilului. Insa sa nu uitam ca intr-o oarecare masura exista si o mostenire gentica si o gena anume care sa il limiteze. Insa ce nu stim este ca mama este cea responsabila de IQ-ul copilului inca din perioada in care este insarcinata.

Studiile arata ca perioada de sarcina este cea edificatoare pentru ca bebelusul sau aiba un IQ cat mai mare. In functie de fiecare etapa exista sanse ca inteligenta bebelusului sa fie imbunatatita. Si asta in pasi simpli. Spre exemplu cu cat mama are mai mare grija de ceea ce mananca si cat copilul se va dezvolta mult mai bine si cu cat creierul este mai dezvoltat cu atat inteligenta sa creste. Se crede de asemenea ca exista o mare legatura in ceea ce priveste greutatea copilului si ce sanse are sa fie un copil inteligent. Asa se face ca cei cu o greutate ce graviteaza in jurul pragului de 3,6 kilograme au mai multe sanse de a avea o inteligenta crescuta.

In egala masura conteaza sa se fereasca de stres. Stresul nu numai ca are o mare importanta in modul in care se simte gravida insa in functie de asta se „decide” si nivelul de inteligenta, o influenta de pana la 8 puncte.

Si in punctul critic al nasterii se crede ca mama care face sport in mod regulat va putea naste mult mai usor. Impactul fata de copil va fi unul mult mai mic de asemenea. Desi in ultima parte de sarcina se recomanda mai putin efort sau dupa caz chiar si repaus total insa sportul in general trebuie sa faca parte din viata ta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *