Cat de mult conteaza un CV si o recomandare atasata acestuia? Este istoricul unui angajat, este ceea ce conteaza sa il faca apt sau nu pentru un anumit post. De la sine inteles ca pe ochi frumosi nu te poti angaja CV este musai. Cum ramane insa cu recomandarea? De ce ar fi aceasta importanta?

Unii spun ca o completare a CV-ului este necesara pentru ca potentialul angajator sa poata contura profilul angajatului. Este absolut normal sa se doreasca cunoasterea unor detalii ce fac o mare diferenta in modul in care se poate colabora cu persoana respectiva. Ori daca istoricul te recomanda ceea ce s-a intamplat in trecut are sanse sa se repete si in viitor.

Cu toate ca studiile au arata ca numai 13% conteaza informatiile din recomandare sunt aproximativ jumatate din angajatori sunt interesati sa citeasca si recomandarile. Dar totul este undeva la mijloc. Astfel ca in timp ce o astfel de recomandare are sanse sa scoata la iveala detalii despre comportamentul unui angajat in egala masura tine doar de trecut.

Asa cum spun specialistii informatiile primite reflecta ceea ce s-a intamplat in trecut, intr-un anumit context insa nu si cand vine vorba de o alta firma cu alte perspective si politici. Ba mai mult decat atat informatiile ce se primesc cel mai adesea sunt pozitive si fara gram de neutralitate. Pana la urma exista o selectie facuta in primul rand de cel interesat de un job si mai apoi angajatorii au o retinere in a nu ajunge la aspecte ce pe termen lung ii pot afecta. Ar putea fi dati in judecata pentru marturie mincinoasa, defaimare si asa mai departe astfel ca prefera sa se rezume la lucruri vagi insa pozitive in orice caz.

Poate ca nevoia de a verifica si prin recomandari ce tip de persoana vine la angajare tine de teama de a nu da peste cei care au deja o bila neagra in modul de lucru intr-un cadru oficial.

De admin

Un comentariu la „Cu recomandare si sanse mai multe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *