Animalele de companie sunt o oarecare moda. Unii le plac pentru simplul fapt ca inlocuiesc un gol in suflet, altii duc o traditie chiar insa pur si simplu le iubim pentru ca ne iubesc neconditionat. Cu atat mai mult cu cat inseamna o responsabilitate in viata noastra avem multe de descoperit despre animale. Alte cateva curiozitati pe care sa le absorbi:

Stiai ca pestisorul auriu poate sa devina si alb? Se pare ca pestisorul auriu isi poate indeplini si singur o dorinta. De fapt intunericul ii afecteaza aspectul pentru ca va depigmenta auriul si il va transforma in alb. Cu toate acestea nu este un peste greu de intretinut.

Cateii dau din coada, asta toata lumea stie insa mai putini stiu ca fericirea cateilor se exprima prin datul din coada spre dreapta. Opusul inseamna tristetea; da, cateii dau din coada in mai toate situatiile.

Stiai ca auzul unei pisici este de 3 ori mai bun decat cel uman? Mai mult decat atat pisicile torc si ele cat e ziua de lunga, desi dorm 60% din viata lor. Torsul lor nu este numai un alint sau de bine ce se simt; poate fi de asemenea o stare de rau, o durere, de la care doresc sa se distraga.

Pestii pot fi hermafroditi. In unele cazuri pestii isi schimba sexul din cauza mediului sau din cauze hormonale insa unii poseda ambele sexe de la natura.

Vorbesti ca un papagal este expresia ce denota faptul ca aceasta specie nu face altceva decat sa repete ce aude. Cercetatorii spun insa ca papagalii pot procesa informatii si chiar gandesc cand vorbesc.

Si din randul animalelor ce nu sunt domestice surprizele sunt la fel de mari. Spre exemplu nevastuicile sunt vesele si se pot dresa usor, devenind o companie amuzanta, in timp ce crocodilul inghite pietre pentru a-si ajuta digestia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *