Cum faci cu trezitul de dimineata

Cum faci cu trezitul de dimineata

Parca iti si amintesti cum era cand erai copil, cum cartile de educatie civica te invatau cu si despre ritualul de dimineata. Il ai si acum insa numai dintr-un anumit punct de vedere. Iti vine greu sa te mai gandesti si la altceva mai ales cand te simti si asa obosit. Secretul consta intr-o serie de aspecte care te ajuta sa te revigorezi dimineata.

Trezirea…

Poate ca nu ti-ai dori ca trezirea sa fie brusca. Ca atunci cand iti suna interfonul si somnul iti era mai dulce. Mai ales avand in vedere ca poti controla asta tine cont de faptul ca trezirea ar trebui sa fie una sa spunem mai cu stil. Asa ca renunta la acea sonerie care iti zguduie si creierul si toata casa o data cu el.

Ideal ar fi sa ne trezim fara alarma. Cercetatorii au tot spus ca alarmele cu snooze sunt un real inamic pentru ca fragmenteaza somnul. Asa ca mai bine mergi pe ideea de ritual de somn. Daca ai acelasi ritm la somn nu te vei mai lovi de ideea de a nu te putea da jos din pat, de lene si timp amanant pana cand sa iti faci trezirea.

Pentru multi inceputul de zi este un real stres cand se gandesc deja la partea de inceput de zi cu toate problemele pe care le pot avea. Asa ca pana sa ajungi la acel moment poate chiar de panica tine cont de faptul ca exercitiile de respiratie te ajuta in acest sens. Ba chiar mai mult decat ai crede te ajuta la relaxare si la o invigorare ca la carte.

Ritmul diminetii se completeaza si cu un mic dejun sanatos. Desigur, daca nu esti genul care sa serveasca o astfel de masa pare greu de crezut ca iti vei dori asta. Doar ca a manca dimineata inseamna sa fii echilibrat, sa nu mananci prea mult la alte mese, de unde si echilibrul de a te pastra in forma si cu numarul de kilograme care nu da batai de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.