Dincolo de savoarea usturoiului acesta poate ajuta si in alte scopuri decat acela de a-ti incanta papilele gustative. Poate ca nu te-ai gandit pana acum la usturoi din acest punct de vedere insa poate fi un real ajutor chiar si cosmetic vorbind. Iata cum mai exact:

Rezolva problema ciupercii de picior

Un remediu simplu consta in usturoi zdrobit de intr-un vas de apa unde iti vei tine picioarele timp de jumatate de ora. Se pare ca actiunea sa este de asa natura cat sa invinga puterea de extinctie a ciupercii cu pricina.

Tratament pentru piele

Putini stiu ca usturoiul este util si cand vine vorba de acnee. Poate de asemenea sa curete foarte bine o zona afectata de rana, ajutand la accelerarea refacerii de tesut dermic. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici compresa de usturoi in zonele cu probleme de acest gen.

Pesticid si insecticid

Daca detii un animal de companie, inseamna ca stii cat de greu este sa eviti ca puricii, capusele si insectele sa iti invadeze casa. Asa ca o recomandare de ordin pur natural consta in alegerea usturoiului sa iti devina aliat. Se pare ca aciditatea acestuia este in masura sa tina departe astfel de insecte. Pe acelasi principiu, usturoiul zdrobit si macerat peste noapte poate fi solutia si pentru zone extinse precum gradina.

Dezinfecteaza

Mai ales pentru cei care mizeaza pe o solutie naturala in misiunea de a dezinfecta, usturoiul este ideal. Acesta ar trebui combinat cu otet alb pentru maximul de efect de curatare. Si daca te gandesti ca mirosul sau este prea puternic pentru a fi suportat, afla ca exact miezul sau este de natura sa ofere acel iz puternic deci poti evita a-l folosi. Si cu sau fara acesta, adauga si zeama de lamaie pentru a echilibra mirosuril degajate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *