motivare

Pentru a motiva o persoana, trebuie sa ii atragi interesul. Motivatia este un element necesar in orice aspect al vietii si poate fi un element crucial in atingerea obiectivelor pe care ni le planificam. Exista unele momente in care ne pierdem speranta si interesul, vointa de a merge mai departe, insa trebuie sa incercam mai mult pentru a munci mai eficient si pentru a reusi.

Majoritatea companiilor din ziua de astazi isi doresc sa-si mentina angajatii motivati, in asa fel incat acestia sa munceasca cu zel si sa nu isi doreasca sa plece de la angajator.

Primul pas in motivarea angajatilor este folosirea la maximum a abilitatilor lor. Odata facut acest lucru, rezultatele obtinute vor depasi asteptarile. Angajatii vor fi hotarati sa munceasca mai mult si mai bine. In majoritatea cazurilor lipsa de interes se manifesta deoarece angajatul nu simte ca ii este apreciat la maximum potentialul.

Participarea activa in toate procesele si operatiunile este o alta modalitate de a mentine angajatii motivati. Acestia lucreaza mai bine cand stiu ca cineva din management lucreaza alaturi de ei, ca isi da interesul. Se consolideaza astfel spiritul de echipa si capacitatea de munca si productivitatea sunt maximizate.

Trebuie subliniat si rolul foarte important pe care il are comunicarea in motivarea angajatilor. Fara o comunicare eficienta nu va avea loc nici motivarea, iar efectele se fac simtite numai cand se observa si rezultatele.

Aprecierea si recompensele au un rol esential de asemnea in motivarea angajatilor. Acestia vor munci mult mai bine, productivitatea va creste cand simt ca ceea ce fac este apreciat si recompensat cum se cuvine. Fie ca e vorba de un bonus la salariu, fie ca este doar o multumire sau un cuvant de apreciere, contribuie foarte mult la bunastarea la locul de munca.

Motivarea eficienta la locul de munca va aduce schimbari in termeni de incredere in sine, de interes si de participare activa, ceea ce va creste productivitatea si va aduce beneficii atat pentru angajati cat si pentru angajator.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *