Cunoastem din ce in ce mai des si mai mult efectele stresului. Depresia a devenit se pare boala secolului si mai toate categoriile sunt incluse ca fiind cei cei care experimenteaza ce inseamna astfel de afectiuni. Ne manifestam in mod diferit reactiile insa cert este ca tine de cele doua categorii pana la urma: barbatii si femeile se manifesta total diferit cand vine vorba de stres.

Stresul pentru sexul tare

Barbatii sunt ca si raniti in orgoliu cand li se intampla asa ceva. Ca un esec a ceea ce trebuiau sa faca si nu au facut, ca niste copii ce se supara imediat studiile arata ca in momentul in care acestia sunt afectati de stres au tendinta de a se izola, de a fi egocentristi. Nu mai sunt atenti si receptivi la ce se intampla cu lumea din jur sau cum pot afecta prin starile lor pe cei de langa ei. Pur si simplu se inchid in ei ca si broasca testoasa in fata inamicului.

Unii ar crede ca este de bine de vreme ce o astfel de reactie ar putea diminua efectele emotionale pe care le poate avea stresul in vietile noastre.

Stresul pentru sexul frumos

Cand vine vorba de femei situatia se schimba. Sub influenta stresului acestea tind sa devina mai sociabile. Parca cautand ajutor in lumea din jur se implica din ce in ce mai mult in acitivitati variate. Inregistreaza un nivel crescut de performanta si de vina ar putea fi si nivelul de oxitocina. Surprinzator parca stresul accelereaza modul in care acestea gestioneaza situatiile.

Pe principiul cand barbatul are o zi libera se relaxeaza, dar femeia face curatenie generala suntem atat de diferiti incat si cand vine vorba de stresul ce ne apasa il resimtim diferit. Desigur, nu ne dorrim femei stresate doar pentru a fi mai performante. Dar asta scoate la iveala cat de bine stiu acestea sa tina in frau ce li se intampla.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *