Cum sa calatoresti in Europa cu un mijloc de transport in comun? Citeste totul in 10 pasi accesibili

Calatoriile in oricare alta destinatie ne incanta si ne creeaza fiori, dar si dorinta, mai ales atunci cand ne propunem sa facem din acea calatorie cea mai placuta experienta din viata noastra. De aceea, mereu mi-am dorit sa calatoresc in Europa, dar in acelasi timp sa nu aloc prea multe resurse pe transport, pentru a veni cu o multime de suveniruri.

Nu am nevoie sa inchiriez o masina pentru ca nu stiu regulile de circulatie din fiecare tara si nici nu as opta pentru un zbor pentru ca am frica de inaltime, insa, tind sa optez mereu pentru cea mai sigura si bine cunoscuta cale de transport: autocarul sau microbuzul in comun.

Totul in 10 pasi accesibili pentru a gasi cea mai buna companie de transport si destinatie

 1. Incep documentarea de acasa, pentru ca trebuie sa imi fac un mic ghid de cautare pe internet. De aceea imi propun sa caut informatii cu privire la : tara de vizitat, distanta, locurile de interes major, cel mai bun timp pentru calatorie, resursele financiare si implicit amontul de bagaje necesar.

  Sursa: tech.todayquestions.com
 2. Planuirea unui itinerariu. Pentru acest pas trebuie sa imi asigur timpul liber care sa imi permita o astfel de excursie, un timp flexibil si variat. Aici trebuie sa ma interesez in ce zile circula companiile de transport si zonele de interes major in care au accesibilitate.

  itinerariu calatorie
  Sursa: www.heroinetraining.com
 3. Studiez optiunile de transport. In aceasta etapa cu siguranta atat eu cat si voi cei care vreti sa calatoriti trebuie sa ne documentam la o firma de transport in comun. De ce spun acest lucru? Pentru ca acestea au tarife accesibile, de la o tara la alta si de la un oras la altul, si in plus, ofera accesibilitatea de a rezerva un loc la autocar.

  tipuri de transport
  Sursa: www.studentbrands.co.
 4. Mijlocul de transport pe autostrata este mai sigur, mai rapid si mult mai confortabil, ceea ce ma face sa ma gandesc si la multitudinea de peisaje pe care o sa o vad din mers. Asa am vazut mare parte din Bulgaria, pana am ajuns in Grecia, la destinatia dorita.

  nicktrans.ro
  Sursa: radauti.info.ro
 5. Ma interesez cine mai vrea sa parcurga acealasi itinerariu cu mine. In cazul in care nu sunt cu familia, trebuie sa ma asigur ca am alaturi de mine pe cineva cu care sa pot schimba un cuvant si sa imi ofere sprijin distractiv in aventura calatoriei personale.
 6. Discutia cu soferul de autobuz ajuta extrem de mult. Aici se prea cunoaste faptul ca soferii detin multe cunostinte despre zonele de atractie turistica, despre tarifele practicate si cu siguranta detine informatii despre cele mai apropiate statii de autobuz, care sa se incadreze in itinerariul meu.

  Si tu te poti interesa de timpul de plecare, cel de intoarcere, rutele zilnice sau de rezervarea telefonica pentru o anume data.

  sofer autobuz
  Sursa: buzzer.translink.ca
 7. Atunci cand am optat pentru o calatorie cu autocarul celor de la Nicktrans m-am asigurat ca urmaresc indicatoarele, incat sa imi formez cateva puncte de reper, mai ales ca eram la prima expeditie de acest gen. Imi pastrez deschise oportunitatile de a explora, analiza, capta informatii si indicatoare ajutatoare.

  indicator
  Sursa: media.tvrnews.ro
 8. Cauta companii de transport in comun care sa iti ofere din ce in ce mai multe reduceri la bilete, posibilitati de a schimba destinatia sau mici vouchere cadou care sa te ajute in propria excursie. Nu uita nici de asigurarea din timpul calatoriei, care iti este necesara in Europa.

  Alaturi de Nicktrans ai parte de astfel de servicii, fiind cea mai serioasa companie de transport care ofera autocare de ultima generatie si servicii de asigurare, rezervare si schimbare traseu.

  nicktrans.ro
  Sursa: www.nicktrans.ro
 9. Biletele de calatorie trebuie sa fie cat mai economice. Acesta este un principiu esential care te ajuta sa economisesti intr-o excursie. Opteaza pentru rezervari in avans, incat sa ai un buget alocat pentru transport, pentru aprovizionare, pentru situatii neprevazute, dar si pentru amintiri si suveniruri.

  bilete de calatorie
  Sursa: www.lisarickman.com
 10. Odata ce ai stabilit acesti pasi, cu siguranta vei miza sa obtii mai multe informatii din tara in care ai ales-o ca destinatie de vacanta sau concediu. Toate aceste idei le poti face impreuna cu familia, cu colegii sau cu cei mai buni prieteni. Brosurile sunt extrem de utile, insa si informatiile de pe internet ajuta, ceea ce ma face sa iti dau un sfat suplimentar: cel de a dispune de un dispozitiv cu acces la internet, care poate fi si o modalitate de siguranta in timpul calatoriei.

  Sursa: www.interaktivni.com

Cel din urma sfat tine: bucura-te de o calatorie unica, de o experienta mult dorita, in masura in care faci apel la o companie de transport international de persoane la cele mai inalte standarde, care sa iti ofere serviciile pe care ti le doresti in conformitate cu planul tau de vizite.

 

Blogger: AnkeZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *