Cum sa iti ingrijesti pantofii

Cum sa iti ingrijesti pantofii

Asa cum te ingrijesti si cum arati spune multe despre ceea ce esti si cum te respecti. In orice caz, chiar si incaltarile sunt necesare a fi ingrijite. Din seria de necesitati de acest fel se numara si diferentele in tipurile de pantofi.

Cum iti ingrijesti incaltarile

Daca vei aplica aceeasi metoda pentru orice tip de pantof nu este de mirare ca ii vei strica. Asadar tine cont de materialul lor. Poate ca cei sport se pot spala la masina de spalat automata insa pantofii din piele si nu numai nu au cum sa se curete astfel. Iata cateva trucuri:

  1. Pentru pantofii din piele poti miza pe creme de corp pentru a le oferi luciu potrivit. In egala masura ai nevoie de o carpa din bumbac.
  2. Pantofii din panza se curata usor superficial. Si asta pentru ca la inceput tine de indepartarea murdariei in surplusul sau pentru ca mai apoi sa cureti in profunzime.
  3. Cand ai o pata de care nu poti sa scapi, eventual trebuie sa fii mai agresiv si asta implica sa strici materialul si modul in care arata o pereche de pantofi, calitatea acestora poti opta pentru aburirea lor, la propriu. Aburul actioneaza asupra zonei, inmoaie totul si face ca pasul final de curatare sa fie mai usor.
  4. Incaltarile din piele intoarsa sunt printre cele mai dificile de curatat. Daca nu te bazezi pe creme speciale, insemnand o spuma care sa indeparteze petele ar trebui sa stii ca o guma este si ea buna pentru asta.
  5. Pentru a preveni patarea pantofilor din panza sau din piele intoarsa foloseste rapid pudra de talc cand este vorba de o pata lichida. Se absoarbe pata cu mult mai usor ulterior de a fi curatata.

Nu in cele din urma pastreaza pantofii curati si depozitati corespunzator pentru a arata bine si a nu li se afecta calitatea pe masura ce sunt purtati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.