magnoliimagnolii

Magnolia este o floare foarte frumoasa, originara din Asia, America de Nord si Centrala. Oricine poate avea grija de o astfel de planta, atata timp cat urmeaza aceste mici sfaturi:

Aceasta trebuie plantata toamna, atunci existand cele mai mari sanse pentru ca micutul copacel sa prinda – inainte de venirea frigului. Desi magnolia poate fi plantata si primavara, scad sansele de a avea un copac rezistent. Aceasta poate fi tinuta in ghiveci un an si plantata toamna viitoare, insa inainte sa infloreasca Forsythia, deoarece dupa, va fi prea tarziu.

Aceasta trebuie plantata intr-un loc ferit de curentii de aer si de unul in care bate soarele prea puternic. O puteti planta pe langa un zid sau o cladire, pentru a profita de caldura pe care o radiaza peretii. Magnolia se descurca foarte bine in zonele calde, care au un climat bland, cu ierni putin geroase. Iarna are nevoie de protectie la radacina. Soarele de dimineata ii face cel mai bine, insa aceasta prefera locurile semi-umbrite. Soarele  puternic al verii nu ii place, insa ii place caldura oferita de acesta, asa ca se recomanda plantarea langa un copac care sa o fereasca de lumina puternica in miezul zilei.

Solul este foarte important pentru a obtine o magnolie rezistenta si frumoasa si se simte foarte bine in soluri usor acide, insa nu-i prieste deloc solul calcaros.

In groapa de plantare se aseaza un strat de nisip ori pietris care sa previna stagnarea apei, deoarece poate duce la distrugerea radacinilor. Aceasta groapa trebuie sa fie cam de dimensiunea pachetului de radacini, pentru a nu fi inghesuite ori presate in momentul plantarii. Groapa este apoi acoperita cu pamanantul care a fost scos, fiind amestecat in parti egale cu pamant din frunze de padure.

Aceasta trebuie bine udata la plantare, atat la final, cat si in cursul plantarii in doua randuri. In timpul primaverii si al verii, aceasta se uda o data pe saptamana, in caz ca nu este suficienta ploaie. In zilele calde magnolia are nevoie de cam 5-7 litri de apa saptamanal, insa in zilele de canicula cantitatea creste la 2-3 litri pe zi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *