PiscinaPiscina

Cu totii visam sa avem o piscina la dispozitie – si nu ma refer la una comunala, desigur. O piscina in spatele casei, in care sa ne permitem sa lenevim intr-un colac mare pe parcursul unei zile frumoase si calduroase de duminica, avand intr-o mana un cocktail. Costurile nu sunt prea mici, evident, insa nici nu trebuie sa fii Andreea Esca sau Madonna ca sa-ti permiti una. De ce ai avea nevoie? Cam cat te-ar costa asa ceva?

Pe langa serviciul de escavare a pamantului si asezarii gresiei si faiantei, mai trebuie sa ai in vedere si filtrul, chimicalele pe care le vei folosi sau sisteme diferite de curatare a piscinei.

Filtrul este folosit pentru a impiedica trecerea impuritatilor, pastrand apa piscinei limpede mereu. Unele sisteme de piscina utilizeaza filtrul cu cartus filtrant, insa acesta trebuie schimbat des, deoarece dupa o perioada incepe sa cedeze si permite unor impuritati sa intre in apa ori se poate arde, din cauza colmatarii. Recomandat este sa utilizati o instalatie de filtrare cu nisip filtrant, deoarece pastreaza apa cristalina si limpede, nu trebuie inlocuit, iar nisipul trebuie schimbat doar o data la doi ani. Alte avantaje il constituie faptul ca are un pret destul de mic si consuma cam cat un bec.

Un filtru nu este de ajuns pentru pastrarea limpezimii apei, asa ca aceasta trebuie tratata si cu diferite preparate chimice. Este recomandat sa se foloseasca apa de la retea pentru umplerea piscinei, deoarece aceasta este deja tratata chimic si mecanic, asa ca nu veti mai avea probleme cu tratarea apei.

Trebuie luat in considerare si robotii hidraulici si electrici. Cel hidraulic este actionat de pompa de recirculare si „umbla” singur prin piscina, insa curata doar fundul piscinei. Este recomandat pentru piscini mai mici, avand si un pret ok. Robotul electric este recomandat pentru piscini de dimensiuni mai mari, curatand atat fundul, cat si peretii.

Sa nu uitam de pompa de apa. Aceasta trebuie verificata la intervale regulate, daca auziti sunete care vi se par ciudate si inlocuita daca ajunge sa treaca de sapte – opt ani. Modelele mai noi aparute sunt mult mai eficiente, pompand volume mai mari de apa contra unui consum de energie mult mai scazut. Acceseaza online pentru pompe si celelalte produse orice sit specializat, fiind siguri ca veti primi produsul corect.

Ce ziceti? Se merita investitia intr-o piscina sau vom continua sa mergem la o piscina comuna? Daca stai la bloc, ca mine, nu prea ai de ales, insa, nu-i asa?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *