Se stie ca vinul rosu pateaza foarte mult, atat dintii cat si hainele. Se impregneaza foarte puternic mai cu seama daca nu actionezi imediat pentru a evita ca petele sa se „instaleze”.
Si pentru ca placerea acestui festin este de necontestat ajungem si in punctul in care avem nevoie de metode pentru a echilibra situatia. Cum poti face ca petele sa nu fie o problema? Iata cateva solutii:
- Imediat dupa consumul de vin ar trebui sa te bazezi pe un periaj complet si complex. Nu lasa la o parte apa de gura, ata dentara si un periaj cu atentie la miscari. Acest lucru te ajuta sa minimalizezi ceea ce tine de petele ce pot ramane pe suprafata dintilor.
- Un alt truc destul de eficient tine de consumul de apa, in paralel. Se recomanda acelasi lucru si cand vine vorba de consumul de cafea. Ai nevoie atat de hidratare, cat si de nevoia de a „spala” zona si a nu permite ca petele sa fie o problema. Asadar, cate o inghititura de apa din cand in cand in timp ce servesti vinul este ceea ce te ajuta sa scapi si de pete.
- Alimente abrazive. Pentru ca si ceea ce consumum este important, se recomanda ca dupa consumul de vin sau daca e posibil chiar si in timpul acestui festin sa se consume produse care actioneaza precum un abraziv pe suprafata dintilor. Din aceasta categorie se incadreaza broccoli, cascavalul si/sau cartoful. Astfel de alimente fac ca petele sa se impregneze mai greu pe suprafata dintilor.
Si ce pare surprinzator este ca a schimba macazul si a prefera consumul de vin alb nu este tocmai o solutie. Asta pentru ca vinul alb este mai acid, ceea ce face ca dintii sa fie afectati mai tare. Daca nu la nivel de culoare, atunci la nivel de smalt. Cum s-o dai sa fie bine?
Da, interesant. Nu stiu in ce masura sunt bune dar decat sa nu iti pese si ai dinti negrii cam ar trebui incercat