Curiozitati despre vis si visare

Cand esti prea obosit nu mai visezi spun unii. Sau tindem sa credem ca visul este prevestitor la ceea ce ar putea sa se intampla, ca un avertisment de luat in seama. Dezvoltam tot felul de mituri despre vis si visare si totusi nu ar trebui sa le ignoram. Afla cateva aspecte cel putin interesante despre vis si visare:

  • Poti sa iti dictezi propriile vise. Sau in orice caz pentru cei care au probleme in acest sens controlul asupra cosmarurilor este posibil. Doar ca ai nevoie de ceva antrenament, cam cum ar fi jucatorii de jocuri video. Este realitatea alternativa pe care sa o controlezi, ceea ce nu este prea usor pentru oricine.
  • Prin vis putem gasi rezolvarea unor probleme. Unii spun ca somnul este cel care aduce un raspuns la problemele cu care se confrunta caci cu mintea limpede vor putea judeca o situatie cu mult mai bine. Insa diversele cercetari au scos la iveala faptul cala  ceea ce nu putem gasi o solutie pe timp de zi o vom face prin visare. De multe ori ceea ce visam tine de o legatura cu viata reala cand in subconstient suntem stresati de un gand sau impovorati de anumite situatii.
  • Exista o stransa legatura intre cosmaruri si ora la care te vei culca. Cu cat amani mai mult ora de somn cu atat iti cresti sansele sa fii mai acaparat de cosmaruri. Asta ar putea tine si de nivelul de stres si oboseala pe care il acumulezi in organism.
  • Visele te pot consuma si ar putea fi printre primele semne ce tradeaza o problema de sanatate. Astfel pentru cei care au un somn tulburat si in timpul careia se manifesta chiar si violent ar putea suferi de un inceput de dementa sau de Parkinson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *