Cel mai clasic caz in care parca organismul indica clar ca incearca sa se apere este momentul in care curatam o ceapa. Cu fiecare strat al acesteia plangem din ce in ce mai tare. Asta tine de o reactie pe cat de neobisnuita pe atat de necesara. Pe principiul „de ce se intampla asta” iata o lista de curiozitati care se explica mai simplu decat credeai prin stiinta.

  1. De ce plangem cand curatam ceapa. Mai exact ceapa emana o substanta ce produce un sulfoxid pentru ochi, iritant fara doar si poate. Ochiul nu face altceva decat sa se apere de ceea ce devine asadar un factor daunator. Ai observat poate de asemenea ca ochiul va lacrima cand te vei lovi, cand inevitabil un corp strain patrunde in ochi.
  2. De ce pocnesc articulatiile. In aceasta zona sub piele exista un gaz ce se elibereaza, iar in momentul in care oasele se comprima acest gaz este eliberat, rezultand un sunet de trosnet.
  3. Reactia piele de gaina. Este la fel de comuna cand un caz dramatic sau poate fericit, cand o incarcatura emotionala te face sa ai o astfel de reactie. De ce se intampla asta? De fapt totul tine de o piloerectie, de mici muschi aflati la baza fiecarui par. In trecut antecedentii nostri aveau o pilozitate mai mare si in cazuri de nevoie aceasta era ca un scut pentru piele. Din fericire totusi noi avem mai putin par si de aceea reactia de excitare a pielii se vede mai bine.
  4. De ce avem pistrui. Nu ne nastem astfel pentru ca nu am avea cum. Pistruii sunt ca o reactie a corpului, a pielii la expunerea razelor solare ce determina o puternica aglomerare de pigment. Desi ar putea avea o legatura cu tipul de piele si cu ceea ce mostenim de la parinti nu pistruii sunt cei pe care ii vom avea din ADN-ul parintilor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *