poarta fular

Pe principiul „cum s-o dai sa fie bine” purtarea unui fular pe timp de iarna inseamna si un risc asumat pentru ca anumite stari sa ti le agravezi. Nu este de mirare ca multi copii ajung sa se imbolnaveaca din nimic cand exagerarea unui parinte il face pe cel mic sa fie infofolit si cu risc de a raci chiar si mai tare decat in mod normal.

Cum te poate afecta purtarea unui fular. In prima faza te provoaca sa respiri pe gura si nu pe nas, din ideea ca iti este mai cald asta. De fapt acest lucru iti provoaca o mai mare umezeala, ceea ce duce la posibilitatea de a inmulti bacteriile. Asadar, respiri aerul ce crezi ca este mai cald insa in schimb acesta te provoaca sa inspiri aerul nefiltrat de nas. Asa ca orice particula de praf ajunge direct la plamani. In plus, este o falsa idee a faptului ca aerul este mai cald pentru ca acesta de fapt nu se incalzeste suficient de mult cat sa fie la o temperatura optima cand ajunge in plamani.

Infectiile la nivel de cai respiratorii reprezinta doar o prima problema insa nu si singura. De asemenea, purtarea unui fular inseamna sa se creasca nivelul de caldura dar si implicit cel de umiditate din zona, ceea ce face ca porii fetei si a gatului sa fie acoperiti. Asadar, aparitia ca debut sau chiar si accentuarea unor existente probleme reprezinta efectele in timp, vazute dupa purtarea fularului.

Dar la acelasi capitol de probleme cu tenul se numara si inmultirea si dezvoltarea unor ciuperci de piele care iti va afecta sanatatea si pe aceeasi lungime de unda chiar si aspectul estetic.

Asa ca data viitoare cand vei purta un fular ar trebui sa te gandesti sa nu exagerezi cu ceea ce inseamna modul in care il porti si pe ce durata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *