Panourile radiante functioneaza dupa acelasi principiu dupa care soarele incalzeste pamantul prin intermediul razelor sale ultraviolete. Razele infrarosii emise de soare pun presiune asupra moleculelor, acestea la randul lor eliberand energia pe care noi, oamenii, o resimtim sub forma de caldura si de care ne bucuram atata.

Undele de lumina infrarosie au doar efecte benefice asupra corpurilor noastre, incalzindu-ne si facand mai eficienta functionarea corecta a organismelor noastre, de asemenea regland echilibrul termic al tuturor fiintelor vii de pe acest pamant.

Tocmai de aceea, cand simtim ca ne cuprinde o stare de bine atunci cand ne aflam in direct contact cu razele soarelui, inseamna ca astrul intra in contact cu starile noastre interioare si ne da o stare de „moleseala” sau de „toropeala”, sub influenta careia ne simtim atat de bine si fara griji.

Aceasta senzatie este la fel de recunoscuta si in cazul celorlalte fiinte vii, pentru ca si animalele si plantele au parte de beneficii din partea soarelui bland. Daca beneficiem de o locuinta ale carei ferestre sa dea inspre locul de unde rasare soarele si unde acesta bate in majoritatea zilei, atunci razele infrarosii ale acestuia vor patrunde si vor ajunge cu usurinta pana si in cele mai intunecate colturi ale incaperilor si le vor lumina si incalzi pe loc.

In cazul in care vei vrea sa beneficiezi de asemenea de avantajele oferite de un astfel de sistem de incalzire, ar trebui sa verifici panouri radiante pret pentru a-ti face o idee cat mai buna. De asemenea, caldura furnizata de aceste panouri radiante este absorbita de pereti si de corpurile din interiorul camerelor, incalzindu-le si mentinand o atmosfera de bine si de confort termic.

Avantajele panourilor radiante  sunt dintre cele mai diverse si nu putine la numar, insa un principal avantaj ar fi eficienta incalzirii incaperilor dintr-o locuinta prin intermediul acestui procedeu. Ni se aduc de asemenea beneficii asupra sanatatii pentru ca aceste panouri imita incalzirea pe care o ofera soarele, nu genereaza curenti de aer care sa ventileze nepotrivit camerele si functioneaza fara zgomote, fiind silentioase.

Un alt avantaj ar consta in faptul ca aceste panouri radiante se monteaza intr-o maniera simpla, rapida, fara a crea deranj in casa. De asemenea, pentru utilizarea unui asemenea sistem de incalzire nu va trebui sa faci rost de autorizatii de nici un fel, iar durata vietii acestora este practic nelimitata.

Aceste panouri radiante se instaleaza in interorul locuintei, pe pereti sau pe tavan si se conecteaza la reteaua existenta de energie electrica, reglandu-se manual cu ajutorul termostatelor, ce sunt amplasate in fiecare incapere in parte.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *